• 20 Απριλίου, 2021

Αναφορές Κούγια κατά των δικαστών – “Πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά η υπόθεση Λιγνάδη”

 Αναφορές Κούγια κατά των δικαστών –  “Πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά η υπόθεση Λιγνάδη”

Πρωτοφανή υπόθεση στα δικαστικά χρονικά χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, στον Άρειο Πάγο. Ο κ. Κούγιας προσήλθε στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει τρεις αναφορές σε βάρος όλων των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Όπως είπε: «Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πώς προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» είπε ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής: Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες

Ο κ. Κούγιας είπε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν απάντησε σχετικά με το εάν θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης του εντολέα του όπως είχε προαναγγείλει.

Πηγή: enikos.gr