• 27 Νοεμβρίου, 2021

Anadolu: Μεγάλη απόβαση των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη

 Anadolu: Μεγάλη απόβαση των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη

Για… απόβαση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στη νοτιοανατολική Ευρώπη, κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του.

Η στρατιωτική άσκηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) σε περιοχές της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και άλλων γειτονικών περιοχών. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο η αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στη Ρωσία.

Χρυσή Αυγή: Στα χέρια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αίτηση αναίρεσης της αποφυλάκισης Πατέλη

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ οι ΗΠΑ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μέσω του οποίου ενισχύουν την παρουσία της στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα.

Αναφέρει επίσης ότι στην πρωτεύουσα του Έβρου θα φθάσουν σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες πάρα πολλά άρματα μάχης M1 Abrams, εκτοξευτήρες, πυροβόλα όπλα, ελικόπτερα τύπου Romeo, Sikorsky και Chinook και λοιπός εξοπλισμός, που χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής.