• 16 Οκτωβρίου, 2021

Αμπιμαέλ Γκουσμάν: Αποτεφρώθηκε το πτώμα του ιδρυτή του “Φωτεινού Μονοπατίου”

 Αμπιμαέλ Γκουσμάν: Αποτεφρώθηκε το πτώμα του ιδρυτή του “Φωτεινού Μονοπατίου”

Το πτώμα του ιστορικού ηγέτη της οργάνωσης μαοϊστών ανταρτών Φωτεινό Μονοπάτι, του Αμπιμάελ Γκουσμάν, αποτεφρώθηκε, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών του Περού.

Ο Αμπιμάελ Γκουσμάν πέθανε την 11η Σεπτεμβρίου σε ηλικία 86 ετών στη φυλακή εξαιτίας αμφίπλευρης πνευμονίας.

«Η αποτέφρωση του πτώματος του Μανουέλ Ρουβέν Αμπιμάελ Γκουσμάν Ρεϊνόσο άρχισε σήμερα (σ.σ. χθες) 24η Σεπτεμβρίου στις 03:30 (σ.σ. τοπική ώρα· 11:20 ώρα Ελλάδας) στο νοσοκομείο Centro Médico Naval του Καγιάο και τερματίστηκε στις 05:30 (13:30)», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Το πού θα αποτεθεί η τέφρα του πρώην αρχηγού των ανταρτών δεν ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του προέδρου Πέδρο Καστίγιο. Μετά την θάνατο του πρώην επικεφαλής των ανταρτών σε ηλικία 86 ετών εξαιτίας αμφίπλευρης πνευμονίας το πτώμα του βρισκόταν σε νεκροτομείο στο λιμάνι του Καγιάο, δυτικά της Λίμας.

Μερικές ώρες πριν αποτεφρωθεί, το πτώμα του μεταφέρθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου αποτεφρώθηκε από τρεις ειδικούς με ειδικές στολές βιοασφάλειας, με βάση φωτογραφικά στιγμιότυπα που διένειμε το υπουργείο Εσωτερικών.