Αμηχανία Μπακογιάννη για τα Άνω Πατήσια: “Πείτε μας που έχει πρόβλημα να στείλω μηχανήματα… ” (vid)

 Αμηχανία Μπακογιάννη για τα Άνω Πατήσια: “Πείτε μας που έχει πρόβλημα να στείλω μηχανήματα… ” (vid)

Στην τηλεοπτική σύνδεση από την Πύλη του Αδριανού στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ρωτήθηκε γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην έξοδο των εκχιονιστικών και… πού τα βρήκε!

«Η πόλη των Αθηνών δεν έχει τις υποδομές να αντιμετωπίσει τέτοια ακραία φαινόμενα … ζητήσαμε βοήθεια … ήρθαν μηχανήματα από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας και το Δήμο Λαμιέων», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Έσπευσε παράλληλα να δώσει μία εικόνα αποτελεσματικότητας, λέγοντας ότι «αυτή την στιγμή κινούνται 37 μηχανήματα μέσα στην πόλη … έχουμε ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων που ρίχνουν αλάτι όπου χρειαστεί … η πόλη είναι απολύτως λειτουργική και ασφαλής», υποστηρίζοντας ότι «κάποια ζητήματα» εντοπίζονται την Τετάρτη μόνο «σε πιο ψηλά σημεία, στο Πολύγωνο, στην Άνω Κυψέλη, ή σε κάποια πολύ μικρά στενά, που τα αντιμετωπίζουμε».

«Στα Άνω Πατήσια έχουν ακόμα σοβαρό πρόβλημα, δεν πέρασαν χτες τα εκχιονιστικά και ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να μετακινηθούν οι άνθρωποι», αντέτειναν με τον Κ. Μπακογιάννη να απαντά μάλλον αμήχανα «θα περάσουν … να μας δώσετε τη διεύθυνση, τους δρόμους που ανέφερε ο τηλεθεατης» και στη συνέχεια να κάνει εκτενείς αναφορές στα προβλήματα καθορισμού αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικών υπηρεσιών και αυτοδιοίκησης…

Παναγιώτης Δρίβας