• 18 Απριλίου, 2021

Άμεση επίταξη ιδιωτικών θεραπευτηρίων για τουλάχιστον 4 εβδομάδες ζητούν οι γιατροί Αθήνας και Πειραιά

 Άμεση επίταξη ιδιωτικών θεραπευτηρίων για τουλάχιστον 4 εβδομάδες ζητούν οι γιατροί Αθήνας και Πειραιά

Την άμεση επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων για τουλάχιστον 4 εβδομάδες, με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας την ώρα που τα νοσοκομεία στην Αττική βρίσκονται στα όρια τους, ζητεί με ομόφωνη απόφασή της η ΕΙΝΑΠ, τονίζοντας ότι χθες στις 19:00 «124 βαρέως πάσχοντες ασθενείς» σε νοσοκομεία της Αττικής παρέμεναν διασωληνωμένοι βρισκόμενοι εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς τονίζοντας ότι η «η ανάγκη είναι τεράστια», ζητεί την εξασφάλιση ΜΕΘ τόσο για covid όσο και non covid ασθενείς.

Παράλληλα, η γιατροί στα νοσοκομεία του λεκανοπέδιου υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη για άμεσες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να στελεχωθούν οι νέες κλίνες ΜΕΘ. «Η πρακτική του υπουργείου να μετατρέπει τις υπάρχουσες κλίνες ΜΕΘ σε κλίνες ΜΕΘ covid δεν αποτελεί λύση», τονίζουν οι γιατροί.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι «είναι προφανές ότι απαιτείται άμεση και επαρκή αύξηση του συνολικού αριθμού κλινών ΜΕΘ που παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας δεν έχει πραγματοποιηθεί».

ΕΣΥ: Πως γίνεται η επιλογή των ασθενών για τις ΜΕΘ – Μαρτυρία γιατρού στο Κρατικό Νίκαιας

«Οι γιατροί είναι υπεύθυνοι να διασωληνώνουν όλους τους ασθενείς που πληρούν τα κριτήρια για διασωλήνωση χωρίς επιλογή» υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ με σαφείς αιχμές προς την κυβέρνηση για την ανεπάρκειά της στη διαχείρηση της πανδημίας.