• 15 Ιουνίου, 2021

Αμερικανός ΥΠΕΞ: Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να προστατεύσουν τους άμαχους και ειδικότερα τα παιδιά

 Αμερικανός ΥΠΕΞ: Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να προστατεύσουν τους άμαχους και ειδικότερα τα παιδιά

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους «να προστατεύσουν τους αμάχους και ειδικότερα τα παιδιά», επαναλαμβάνοντας ότι το Ισραήλ έχει, «ως δημοκρατία», ιδιαίτερη υποχρέωση στο θέμα αυτό.

«Θα συνεχίσουμε τις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να τεθεί τέλος στον κύκλο της βίας» και «είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας εάν οι πλευρές θελήσουν να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Κοπεγχάγη.

Βερολίνο: “Η συμπεριφορά της Χαμάς θέτει σε ομηρεία τους Παλαιστίνιους”

Η Ουάσινγκτον ζήτησε από το Ισραήλ «διευκρινίσεις» σχετικά με την «δικαιολόγηση» της επίθεσης που κατέστρεψε το Σάββατο στην Γάζα κτίριο που στέγαζε διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξήγησε ο Αντονι Μπλίνκεν.

Προσεκτικός, δήλωσε ότι προσωπικά δεν είδε στοιχεία που ενδεχομένως είχαν οι ισραηλινές αρχές και, κατά συνέπεια, δεν διατύπωσε άποψη για την νομιμότητα του ισραηλινού πλήγματος.

«Γενικότερα ισχύει και είναι πραγματικά σημαντικό ότι το Ισραήλ έχει ιδιαίτερη ευθύνη στην προστασία των αμάχων καθώς αμύνεται και αυτό περιλαμβάνει απολύτως τους δημοσιογράφους», είπε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.