• 15 Ιουνίου, 2021

Αμερικανός επιστήμονας προειδοποιεί: Θα υπάρξει covid-26 και covid-32

 Αμερικανός επιστήμονας προειδοποιεί: Θα υπάρξει covid-26 και covid-32

Η κινεζική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Xi Jinping θα πρέπει να συνεργαστεί με τον κόσμο για να εντοπίσει την προέλευση της πανδημίας COVID-19, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές πανδημίες, ανέφεραν ειδικοί υγείας των ΗΠΑ.

Το να μην έχεις πλήρη τεχνογνωσία σχετικά με την προέλευση της πανδημίας θέτει τον κόσμο σε κίνδυνο μελλοντικών πανδημιών, σύμφωνα με τον συν-διευθυντή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου και Κέντρου Ανάπτυξης Εμβολίων του Τέξας, Πίτερ Χότεζ. 

“Θα υπάρξει Covid-26 και Covid-32 εάν δεν κατανοήσουμε πλήρως την προέλευση της Covid-19”, δήλωσε ο Χότεζ στο αμερικανικό δίκτυο NBC. 
Έχουν αυξηθεί τα στοιχεία που στηρίζουν τη θεωρία πως ο ιός προέρχεται από εργαστήριο στη Γουχάν, ανέφερε ο Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επίτροπος του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

“Η Κίνα δεν έχει παρουσιάσει αρκετές αποδείξεις προκειμένου να διαψεύσει αυτή τη θεωρία, ενώ η έρευνα σχετικά με το αν ο ιός προήλθε από άγρια ζώα, δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα”, πρόσθεσε ο Γκότλιμπ.

Ο Χότεζ πρόσθεσε επίσης ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν μακροχρόνια έρευνα στην Κίνα και να συλλέγουν δείγματα αίματος από ανθρώπους και ζώα. Δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Κίνα για να επιτρέψει τη διεξαγωγή ανακριτικής έρευνας.