• 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Αμαλιάδα:Τι προβληματίζει την Πυροσβεστική για την φωτιά

 Αμαλιάδα:Τι προβληματίζει την Πυροσβεστική για την φωτιά

Μεγάλους προβληματισμούς για την φωτιά στην Αμαλιάδα εκφράζονται από την Πυροσβεστική.

Πάνω από 2.000 στρέμματα έχει κάψει η φωτιά που ξέσπασε χθες στον Κολοκυθά Ηλείας στην περιοχή της Αμαλιάδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δυτικής Ελλάδας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά.

Αυτό που προβληματίζει την πυροσβεστική είναι ότι προ ημερών είχε εκδηλωθεί ξανά φωτιά στην ίδια περιοχή.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά ειναι οριοθετημένη ενώ δόθηκε μάχη και έγινε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Μάλιστα δόθηκε εντολή εκκένωσης για το χωριό Δάφνη, ενώ οι φλόγες έφτασαν στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο της Δάφνης προκαλώντας ζημιές. Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού “η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή, σταμάτησε στα όρια της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος λόγω και της συστηματικής αποψίλωσης που είχε γίνει την προηγούμενη περίοδο δεν υπέστη καμία φθορά.

Κατά την ανωτέρω αυτοψία διαπιστώθηκε μόνο φθορά σε ένα από τα τρία ξύλινα στέγαστρα του χώρου λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου”.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν δυνατοί και οι ριπές τους έφτασαν ως και τα 7 μποφόρ, αναφέρει στο thebest.gr ο Συντονιστής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Γιάννης Πετρούτσος.

Όπως αναφέρει ο κ. Πετρούτσος χθες προκλήθηκαν 13 φωτιές στην ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας – Λεχαινών.

Τα αίτια διερευνώνται και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.