• 23 Ιουνίου, 2021

Αλλοίωση πρακτικών στην κατάθεση Καλογρίτσα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

 Αλλοίωση πρακτικών στην κατάθεση Καλογρίτσα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αίτημα για να ακούσει δια του συνηγόρου του την πλήρη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της χθεσινής εξέτασης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή, ο Νίκος Παππάς, προκαλώντας ένταση μεταξύ των μελών της Επιτροπής και με τη ΝΔ να καταγγέλλει παρελκυστικό παιχνίδι καθυστερήσεων των εργασιών και της εξέτασης Καλογρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς, μέσω του δικηγόρου του, κατήγγειλε, πως έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα, ανάμεσά τους η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης sms.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να διορθωθούν και συμπληρωθούν τα πρακτικά, καθώς και να ακούσει την απομαγνητοφώνηση της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο κ. Παππάς ζητάει να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της επίμαχης εξέτασης, δηλώνοντας πώς αν διαπιστωθεί ο ισχυρισμός του για απαλοιφή κρίσιμων δηλώσεων του μάρτυρα, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλλει μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής για παραποίηση των πρακτικών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη απόρριψη του αιτήματός του, συνιστά παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης και καθιστά άκυρη τη διαδικασία.