• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Αλλάζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε μαθητές – Τι είπε η Κεραμέως για rapid test και κλείσιμο τμημάτων (vid)

 Αλλάζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε μαθητές – Τι είπε η Κεραμέως για rapid test και κλείσιμο τμημάτων (vid)

Η Νίκη Κεραμέως δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν τα σχολεία αν και το το πρωτόκολλο δεν έχει ακόμα κλείσει πλήρως, έδωσε σήμερα τις πρώτες λεπτομέρειες κάνοντας λόγο και για rapid test στους μαθητές. Όταν εντοπίζεται κρούσμα σε τάξη δεν θα κλείνει το τμήμα αλλά θα ξεκινά αυξημένο εργαστηριακό testing στην τάξη και θα διευκρινιστεί αν θα το καλύπτει ή όχι το κράτος, δήλωσε η κ. Κεραμέως στον ΣΚΑΪ 100,3 ενώ επανέλαβε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές.

Υπενθυμίζεται πως κατά πληροφορίες ένα τμήμα θα κλείνει όταν εντοπίζονται θετικοί οι μισοί συν ένας μαθητές. Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής» επισήμανε.

Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση τόνισε σημειώνοντας ότι πλέον το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών είναι εμβολιασμένο.

Όπως ανέφερε η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ανέφερε ότι απολυτή προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζωσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές.

Σημείωσε ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.