Αλλάζω συσκευή: Απορρίφθηκε το 83% των αιτήσεων

 Αλλάζω συσκευή: Απορρίφθηκε το 83% των αιτήσεων

Το πρόγραμμα αντικατάστασης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών είχε ανακοινωθεί από τον Ιανουάριο και τα οριστικά αποτελέσματα των δικαιούχων μετά και τις ενστάσεις ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη 3 Αυγούστου για όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο προς απογοήτευση της πλειονότητας των πολιτών αλλά και των εμπόρων, όπως φαίνεται και από τους πίνακες από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα, οι 151.450 κατατάσσονται στις «οριστικά επιλέξιμες», δηλαδή το 83% των αιτήσεων απορρίφθηκε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας είχε αναφέρει τον Μάιο στο Open πως από τη δράση θα δοθούν 300.000 voucher. Στις 14 Ιουλίου, ο κ. Σκρέκας τα μείωσε κατά 100.000, λέγοντας ότι θα ωφεληθούν περίπου 200.000 νοικοκυριά και στις 3 Αυγούστου – με τα νούμερα να μην βγαίνουν – ανακοινώθηκαν μόλις 151.000 δικαιούχοι.

Οριστικά Αποτελέσματα:

Οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα ενημερωθούν με την αποστολή sms στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος ΕΔΩ και ΕΔΩ όπου έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στη θέση Αποτελέσματα Αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι μπορούν να αλλάξουν έως τρεις συσκευές ανάμεσα στις εξής κατηγορίες:

  • Καταψύκτης
  • Κλιματιστικό
  • Ψυγείο

Πότε λήγει το voucher

  • Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).
  • Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

Παναγιώτης Δρίβας