• 29 Ιουλίου, 2021

Αλλάζει πάλι το σκηνικό – Οι ειδικοί αποφασίζουν για “μάσκα παντού”, απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής – Τι είπε η Β. Παπαευαγγέλου

 Αλλάζει πάλι το σκηνικό – Οι ειδικοί αποφασίζουν για “μάσκα παντού”, απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής – Τι είπε η Β.   Παπαευαγγέλου

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, στο τραπέζι των ειδικών του υπουργείου υγείας, κατά την αυριανή τους συνεδρίαση, αναμένεται να τεθεί το ενδεχόμενο λήψης στοχευμένων μέτρων τοπικού χαρακτήρα! Ένα από αυτά ενδέχεται να είναι η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά ακόμα και η επιστροφή της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας!

Επιπλέον, είναι πιθανό να τεθεί και το σενάριο της απαγόρευσης της μουσικής σε μπαρ και καφέ, όπως ίσχυε μέχρι και πριν λίγο καιρό.

Η κα Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για «πισωγύρισμα» που σημειώνεται αναφορικά με την πορεία του κοροναϊού στη χώρα και στο ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, η καθηγήτρια Παιδιατρικής απάντησε πως αυτά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας…

«Μας έχει ταρακουνήσει, όμως είναι η πραγματικότητα. Δεν νομίζω ότι σύμβουλός μας πρέπει να είναι ο πανικός. Ο ιός είναι πολύ έξυπνος, ο ιός είναι εδώ. Με το που πήραμε μία ανάσα κι αρχίσαμε να χαλαρώνουμε, ο ιός μας υπενθύμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει» δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου στην εκπομπή «Live News» του MEGA.

  • «Έχουμε αυτό πισωγύρισμα, το οποίο μας χτυπάει το καμπανάκι ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε τη συμπεριφορά μας, και για εμάς και για τους γύρω μας. Άνθρωποι νέοι ταλαιπωρούνται, αλλά ένας άνθρωπος 48 ετών μπορεί να διασωληνωθεί. Όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας μπροστά στην απειλή και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει» επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά τη λήψη τυχόν νέων μέτρων, ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι μην υπάρξουν και πάλι τιμωρητικά μέτρα, αναγνώρισε την κούραση που υπάρχει, ωστόσο, σημείωσε ότι το πιο σημαντικό είναι ο καθένας να θωρακίζει τον εαυτό του.

Σχετικά με τη συζήτηση για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, επανέλαβε τη σύσταση της επιτροπής να γίνεται χρήση της όταν υπάρχει συνωστισμός.

  • «Το συζητήσαμε εκτενέστερα και είπαμε ότι δεν συνιστούμε να βγει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Συνιστούμε να παραμείνει η μάσκα, γιατί η πανδημία είναι εδώ.

Μπορούμε όμως να βγάλουμε την μάσκα όταν δεν υπάρχει συνωστισμός» υποστήριξε.

Τέλος, για τον εμβολιασμό των εφήβων στην Ελλάδα, τόνισε ότι η απόφαση στηρίχτηκε σε μελέτες του εξωτερικού και συγκεκριμένα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, 4 εκατομμύρια παιδιά έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου και δεν υπήρξε κάποιο σήμα κινδύνου. «Συνεπώς νιώθουμε πιο έτοιμοι» κατέληξε.