• 25 Νοεμβρίου, 2020

Αλλάζει ο νόμος Παππά στα κανάλια για 400 εργαζόμενους – Στον “αέρα” 120 απασχολούμενοι

 Αλλάζει ο νόμος Παππά στα κανάλια για 400 εργαζόμενους – Στον “αέρα” 120 απασχολούμενοι

Η κυβέρνηση, προτίθεται να καταθέσει νομοσχέδιο για τους όρους λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, τροποποιώντας το πλαίσιο που είχε θεσπιστεί με τον νόμο Παππά.

Στον νόμο Παππά, λοιπόν, περιλαμβάνεται πως ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας (όχι οι συνδεδεμένες εταιρείες) οφείλουν να απασχολούν όχι λιγότερους από 400 εργαζόμενους. Δρομολογείται τώρα, από την κυβέρνηση ένα «δωράκι» στους καναλάρχες καθώς ο αριθμός των ατόμων που θα πρέπει να απασχολούνται υποχρεωτικά μειώνεται σε 280 (μισθολόγιο και μπλοκάκια) και άλλοι 120 από συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Για την κάλυψη του αριθμού των 400 εργαζομένων, θα μπορούν πλέον να συνυπολογιστούν εργαζόμενοι συνδεδεμένων επιχειρήσεων και εργαζόμενοι ανεξάρτητων εταιριών παραγωγής, με ανώτατο όριο κάλυψης το 30%, δηλαδή τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι. Συνεπώς, ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός θα πρέπει να απασχολεί ο ίδιος (μισθολόγιο ή μπλοκάκι) τουλάχιστον 280 εργαζομένους και οι υπόλοιποι έως την συμπλήρωση των 400 να είναι εργαζόμενοι συνδεδεμένων επιχειρήσεων και ανεξάρτητων εταιρειών παραγωγής.

Τι θα απογίνει με τους υπόλοιπους 120; Ίσως αυτό να σημάνει απολύσεις.