• 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Αλλάζει ο καιρός από την Πέμπτη – Έρχονται βροχές

 Αλλάζει ο καιρός από την Πέμπτη – Έρχονται βροχές

Ήρθε ο καιρός να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι…

Αλλαγή του καιρού και τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια αναμένει μέσα στα επόμενα 24ωρα η υπηρεσία meteo Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ προειδοποιεί και για μικρή πιθανότητα μεσογειακού κυκλώνα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα η ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κινηθεί προς τη χώρα μας μεταφέροντας υγρές και ασταθείς αέριες μάζες. Ως αποτέλεσμα θα πρέπει να περιμένουμε την πρώτη φθινοπωρινή μεταβολή του καιρού από την Πέμπτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

www.meteo.gr

Επσημαίνεται ότι:

Λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής (που βρίσκεται πάνω από θάλασσα), δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει αλλά ούτε και η δυναμική που θα παρουσιάσει.

Σε ορισμένα προγνωστικά μοντέλα διαφαίνεται ο σχηματισμός ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού με αρκετά έντονα φαινόμενα στη χώρα μας και κυρίως στα νότια τμήματά της.

Υπαρκτή είναι η πιθανότητα σχηματισμού Μεσογειακού Κυκλώνα (διεθνώς γνωστά βαρομετρικά χαμηλά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes) με κίνηση προς τη χώρας μας, χωρίς ωστόσο ακόμα αυτό να αποτελεί το πιθανότερο σενάριο.