• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Αλιβιζάτος: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί παντού – Ιδιώνυμο για τα πλαστά πιστοποιητικά – Εκτός ΑΣΕΠ οι ανεμβολίαστοι

 Αλιβιζάτος: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί παντού – Ιδιώνυμο για τα πλαστά πιστοποιητικά – Εκτός ΑΣΕΠ οι ανεμβολίαστοι

Υπέρ του μέτρου να επεκταθούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα αλλά να δοθούν και τα ανάλογα κίνητρα, όπως και κλιμακούμενες κυρώσεις – από πρόστιμα έως και απολύσεις – τάχθηκε ο Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Νίκος Αλιβιζάτος εξήγησε ότι, από τη στιγμή που οι ζωές των συνανθρώπων μας τίθενται σε κίνδυνο από τον κορονοϊό, τότε οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά, θα πρέπει να προχωρούν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως ακριβώς έγινε με τους υγειονομικούς. Έφερε ως παράδειγμα τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι τελευταίες πληροφορίες για έμμεσο lockdown – Μάσκα παντού, νέα μέτρα σε σούπερ μάρκετ, και περιορισμοί τύπου Σαξονίας

Ο καθηγητής συμπλήρωσε πως το πρώτο μέτρο που θα έπαιρνε, δεν θα ήταν αυτό της απόλυσης, λέγοντας ότι «θα ξεκινούσα από τα κίνητρα και θα έλεγα για παράδειγμα ότι στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα επιτρέπεται να λάβουν μέρος μόνο εμβολιασμένοι. Επίσης, στον ιδιωτικό τομέα να επιτρέπονται προσλήψεις μόνο εμβολιασμένων. Επιπλέον, θα μπορούσαν να αποκλείονται οι προαγωγές ανεμβολίαστων υπαλλήλων. Μιλάμε για μια κλιμάκωση, με πρώτο μέτρο την πειθώ. Το δεύτερο για όσους εργάζονται είναι η υποχρεωτικότητα με κάποιες κυρώσεις που μπορούν να κλιμακώνονται, δηλαδή να πεις σε κάποιον να δουλεύει από το σπίτι και η απόλυση να είναι το ύστατο».