• 3 Δεκεμβρίου, 2020

Aλέξης Τσίπρας :”Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να κάνει όσα δεν έκανε εδώ και οκτώ μήνες”

 Aλέξης Τσίπρας :”Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να κάνει όσα δεν έκανε εδώ και οκτώ μήνες”

Για την κατάσταση που συνάντησε στην Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Facebook o Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Επισκέφτηκα σήμερα τη Θεσσαλονίκη όπου και συναντήθηκα με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, με εκπροσώπους φορέων του λιανεμπορίου, εστίασης και ξενοδόχων καθώς και με φορείς και προσωπικότητες για το Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα αρχαία της Βενιζέλου.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας είναι δραματική.
Και κάποιοι έχουν εγκληματικές ευθύνες γι’ αυτήν την ολιγωρία, την αδράνεια σε σχέση με την βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

LIVE- Η μάχη Τραμπ-Μπάϊντεν πολιτεία προς πολιτεία (διαδραστικός χάρτης)

Όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες προδίκαζαν -διαμήνυαν σε όλους- ότι θα έχουμε γεωμετρική αύξηση των σοβαρών περιστατικών και θα επιβαρυνθεί το ΕΣΥ. Παρ’ όλα αυτά, μόλις μία εβδομάδα πριν, η Θεσσαλονίκη σχεδόν αμέριμνα γιόρταζε τον πολιούχο, την 28η Οκτωβρίου, με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Στο Μητροπολιτικό ναό γινόταν λιτανεία παρουσία εκατοντάδων πιστών, της πολιτειακής ηγεσίας και εκπροσώπων της κυβέρνησης, που κατά τ’ άλλα είχε αναστείλει την παρουσία εκπροσώπων της στη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης, συνωστισμός πολιτών, αλλά ο καταλογισμός της ευθύνης διαρκώς στον πολίτη. Καμία ευθύνη στις αρχές. Καμία πολιτική ευθύνη.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να κάνει όσα δεν έκανε εδώ και οκτώ μήνες, θωρακίζοντας ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας. Όπως ουσιαστική ενίσχυση, με μέτρα άμεσης στήριξης, χρειάζονται και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που πλέον βρίσκονται, μετά και το δεύτερο lockdown, αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης.

Κατά την παρουσία μου στην πόλη είχα επίσης την ευκαιρία να συζητήσω με φορείς και προσωπικότητες για το Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα αρχαία της Βενιζέλου. Αν είχε ακολουθηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα υπήρχε η δυνατότητα να αποσυμφορηθεί η πόλη.