Αλέξης Χαρίτσης για Γ. Βρούτση: “κατόπιν εορτής τα κροκοδείλια δάκρυα”

 Αλέξης Χαρίτσης για Γ. Βρούτση: “κατόπιν εορτής τα κροκοδείλια δάκρυα”

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφορικά με την παραμονή του Γ. Βρούτση στην θέση του, μετά την ανάκληση της απόφασης του να δοθεί η οικονομική στήριξη των επιστημόνων μέσω προγραμμάτων κατάρτισης των ΚΕΚ και την αναγκάια παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη για την άρση του αδιεξόδου.

Με νεότερη ανακοίνωσή του ο εκπόσωπος τύου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης κατηγορεί τον Γιάννη Βρούτση ότι “ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα” κατόπιν εορτής.

Η ανακοίνωση του Α. Χαρίτση:

Τα κροκοδείλια δάκρυα του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, δεν συγκινούν κανέναν. 

– Κατόπιν εορτής, ο κ. Βρούτσης ισχυρίστηκε πως σέβεται και τιμά τους επιστήμονες της χώρας, ενώ πρώτα τους εξευτέλισε με το φιάσκο των προγραμμάτων της τηλεκατάρτισης.

– Ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει συνεργάτης του που να σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με κάποιο ΚΕΚ, τη στιγμή που τα στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή της νομικής συμβούλου της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Εργασίας είναι αδιάσειστα. 

– Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ισχυριζόταν πως μόνο μέσω ΚΕΚ μπορούσε να πραγματοποιηθεί η ενίσχυση των επιστημόνων, καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια, σήμερα δήλωσε πως αναζητά τρόπο να δοθούν τα χρήματα αυτά για την απευθείας ενίσχυση τους. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η εγκύκλιος της Κομισιόν έθετε ρητά τη δυνατότητα αυτή.

Ο κυνισμός και η διαχειριστική αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πρωτοφανείς. Περιμένουμε όμως από τον κ. Βρούτση να μας απαντήσει το εξής: Όλο αυτό το φιάσκο το έστησε μόνος του ή ήταν σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου;

Μπάμπης Χριστακόπουλος