• 4 Αυγούστου, 2021

Αλαλούμ: Το μεσημέρι ανακοίνωσαν εμβολιασμούς στην παραλία …το απόγευμα το πήραν πίσω

 Αλαλούμ: Το μεσημέρι ανακοίνωσαν εμβολιασμούς στην παραλία …το απόγευμα το πήραν πίσω

Πριν καλά καλά ξεκινήσουν οι κατ’οίκον εμβολιασμοί, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι «μπορούμε πλέον επιχειρησιακά να φτάσουμε πιο κοντά στον πολίτη και θα βρεθούμε σε πλατείες, αν μπορέσουμε στο επόμενο διάστημα και σε πλαζ για τους νεαρούς, έτσι ώστε να εμβολιάσουμε». Λίγο αργότερα όμως, το υπουργείο Υγείας με διαρροές ανέφερε, ότι «στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται από την Επιχείρηση “Ελευθερία” σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ».

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις 6 Ιουλίου ξεκινά το πρόγραμμα εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές, από Κινητές Ομάδες του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, πρόγραμμα το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό των κατ’ οίκον εμβολιασμών.

Όπως διευκρινίζει το αρμόδιο υπουργείο, ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ξεχωριστό πρόγραμμα. Χθες ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος, τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες ιατροί να δηλώσουν συμμετοχή και αργότερα θα ξεκινήσουν οι εν λόγω εμβολιασμοί.