• 23 Ιανουαρίου, 2022

Αλαλούμ με τους Σέρβους τουρίστες στα σύνορα – Τους γύρισαν πίσω

 Αλαλούμ με τους Σέρβους τουρίστες στα σύνορα – Τους γύρισαν πίσω

Ένα ΦΕΚ της τελευταίας στιγμής προκάλεσε χάος, νεύρα και αναστάτωση στους Σέρβους τουρίστες που επιθυμούσαν να περάσουν τα σύνορα για να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Ουρές χιλιομέτρων δημιουργήθηκαν χθες στον Προμαχώνα καθώς έχουν ανοίξει πλέον τα σύνορα και αρκετοί τουρίστες από τα Βαλκάνια επιλέγουν δημοφιλείς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας για να κάνουν τις διακοπές τους.

Εκτιμάται ότι συνολικά 50.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει μέχρι στιγμής από το τελωνείο. Από τον Προμαχώνα επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα και κάποιοι Σέρβοι, ωστόσο, οι τελωνειακοί τους γύρισαν πίσω, αφού η χώρα τους δεν περιλαμβάνεται στη λίστα. Με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την Κυριακή παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου σε Σέρβους έως τις 30 Ιουνίου.

Ωστόσο, φαίνεται πως έχει προκριθεί μια προσωρινή λύση σε αυτά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες με αφορμή τον εγκλωβισμό τουριστών από την Σερβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, υπάρχει άτυπη επικοινωνία με την πλευρά των Σέρβων και ήδη τουρίστες της γειτονικής μας χώρας, περνούν τα σύνορα για να υπάρξει αποσυμφόρηση.

Η ουρά των οχημάτων αυτή την ώρα φτάνει τα τρία χιλιόμετρα, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ομαλή.

Οι περισσότεροι Σέρβοι επιθυμούν να έρθουν στη χώρα μας για διακοπές στην Χαλκιδική και την Πιερία. Χθες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από φορείς του Τουρισμού, μετά το ΦΕΚ της τελευταίας στιγμής τα οποίο δεν επέτρεπε Σέρβους να έρθουν στην χώρα μας λόγω κορoναϊού. Μέσα στη μέρα αναμένεται να διευθετηθεί οριστικά το θέμα.

Μιλώντας στο OlympusMera.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος επιβεβαίωσε τη θετική εξέλιξη για τη Βόρεια Ελλάδα.

“Μέχρι το βράδυ περιμένουμε να έχει έρθει και επισήμως το χαρτί αλλά ήδη έχουν απεγκλωβιστεί οι 300 τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα. Κάναμε έναν μαραθώνιο για να το καταφέρουμε αυτό” τόνισε ο κ. Τάσιος.