• 31 Οκτωβρίου, 2020

Αλ. Τσίπρας: “Η θητεία Κοτζιά στο ΥΠΕΞ θα είναι για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς στην εξωτερική μας πολιτική”

 Αλ. Τσίπρας: “Η θητεία Κοτζιά στο ΥΠΕΞ θα είναι για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς στην εξωτερική μας πολιτική”

Ιδιαίτερα ένθερμος με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά υπήρξε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας “Μακεδονία” σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον πρώην στενό του συνεργάτη. Για όσους γνωρίζουν την απομάκρυνση Κοτζιά και του “Πράττω” από τη συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις ψυχρές σχέσεις του με κορυφαία στελέχη από την περίοδο της ρήξης και της παραίτησής του από το ΥΠΕΞ λόγω της επίθεσης που είχε δεχθεί από τον Πάνο Καμμένο, η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση αιφνιδίασε ως προς τον κατηγορηματικά θετικό του λόγο.

Ερωτηθείς από την «ΜτΚ» και το makthes.gr ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στην διαδικασία κύρωσης των συμφωνιών συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία. «Κάθε μία ψήφος από τις 158 που διαθέτει το κυβερνών κόμμα, κάθε ένας από τους 158 βουλευτές θα δίνει με την ψήφο του και μία συγγνώμη. 158 συγγνώμες αναμένουμε να εισπράξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Σε ότι αφορά το Νίκο τον Κοτζιά .Κοιτάξτε, ο Νίκος Κοτζιάς στα τέσσερα χρόνια του στο υπουργείο Εξωτερικών εγραψε την δική του ιστορία. Η δουλειά του θα είναι για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς στην εξωτερική μας πολιτική η θητεία Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών. Εγώ δεν αισθάνομαι ότι ιδεολογικά βρίσκομαι σε άλλη όχθη, δεν ήμασταν ποτέ στο ίδιο κόμμα. Έχουμε, όμως, δρόμους παράλληλους, διαφωνούμε σε πολλά, συμφωνούμε σε πολλά, είμαστε όμως στην ίδια όχθη του ποταμού και το τι θα γίνει στο μέλλον είναι ανοιχτό”.

Δείτε το βίντεο από το 2.41 και μετά…