• 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα σε βαθιά ύφεση

 Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα σε βαθιά ύφεση

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει σήμερα σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να σταθεί δίπλα στον λαό, να αποτρέψει τα χειρότερα, να βάλει φραγμό στην επέλαση της βαρβαρότητας που κάποιοι έχουν βαλθεί να βαφτίσουν κανονικότητα και να κρατήσει ανοικτό το δρόμο μιας προοδευτικής λύσης για τη χώρα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, προβλέποντας έναν «ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα» μετά το δύσκολο καλοκαίρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαμηνύοντας ότι «κάθε μέρα που περνάει κατεδαφίζει αντί να χτίζει», ότι γυρίζει τη χώρα με ταχύτητα «στα δύσκολα χρόνια του 2010-15», ότι οδηγεί τη χώρα «στη μεγαλύτερη ύφεση που έχει συναντήσει η χώρα» και ότι «ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που δημιούργησε  με τις συνταγές των πιο σκληρών μνημονίων».

«Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη κρίση. Ούτε και θέλει, όμως», τόνισε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «ιδεοληπτική και ανιστόρητη εμμονή ότι όλα μπορεί να τα λύσει η ασυδοσία της αγοράς».

 Επιπλέον, του καταλόγισε «προχειρότητα, επιπολαιότητα, απουσία μια συνεκτικής απάντησης στις προκλήσεις», ενώ σημείωσε ότι «το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε μια προσπάθεια να ελέγχει ο πρωθυπουργός τους αρμούς της εξουσίας, και να τους χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος».

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι μέσω της «κατευθυνόμενης από το Μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδας, δεν διστάζει να υπονομεύει ακόμα την ίδια τη δημοκρατία» και τόνισε ότι «η Ελλάδα ζει αυτή τη στιγμή ζει μια κατάσταση που μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί».

Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Left.gr