Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μεγάλες αυξήσεις – Οι τιμές για τα νησιά

 Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μεγάλες αυξήσεις – Οι τιμές για τα νησιά

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι πολίτες που θα θελήσουν να μετακινηθούν με πλοίο σε κάποιον πασχαλινό προορισμό.

Οι αυξήσεις λόγω του πολέμου και της γενικότερης ακρίβειας ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, φτάνοντας ακόμα και στο +30%.

Για τη Νάξο το πιο φτηνό εισιτήριο κάνει 50 ευρώ το άτομο και το μικρό αυτοκίνητο θα πληρώσει 83 ευρώ. Το κόστος για μια οικογένεια είναι 283 ευρώ, ενώ αν χρειαστεί καμπίνα κοστίζει 100 ευρώ ακριβότερα, φτάνοντας στα 383€.

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 15 Μαϊου ξεκαθαρίζει το εσωκομματικό τοπίο – Αυξάνεται η πολιτική πίεση σε Ανδρουλάκη

Πανάκριβα τα εισιτήρια στις Σπέτσες που πολλοί θα προτιμήσουν για μια κοντινή εξόρμηση.

Για την Κρήτη, στο Ηράκλειο τα πιο φτηνά εισιτήρια ξεκινούν από 37 ευρώ στο κατάστρωμα. Η 4κλινη εσωτερική καμπίνα κοστίζει 57 ευρώ το άτομο και το χαμηλότερο κόστος που θα πληρώσει μία τετραμελής οικογένεια με αυτοκίνητο θα είναι γύρω στα 380 ευρώ.

Στα κεραμίδια και οι Σαμιώτες που βλέπουν τη μετάβαση στο αγαπημένο τους νησί για ντόπιους και τουρίστες να είναι σε εξωφρενικά αυξημένα επίπεδα, καθώς το πιο φτηνό εισιτήριο κοστίζει 70 ευρώ, όταν για την πιο απομακρυσμένη Χίο έχει 50 ευρώ.

«Μας είναι αδιάφορο το πώς αιτιολογείται αυτό που γίνεται εις βάρος του νησιού, της ανάπτυξής του, υπάρχουν πολλοί επισκέπτες που θέλουν να έρθουν στη Σάμο, αυτά τα κόστη δημιουργούν θέματα. Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις που εμένα ως πολίτη και ως δήμαρχο του νησιού δεν αρκούν, είναι αθέμιτος ανταγωνισμός ενάντια στην Σάμο, είναι ξεκάθαρο αυτό, η Σάμος είναι τουριστικός προορισμός. Αυτοί που πρέπει να το ρυθμίσουν, πρέπει να το ρυθμίσουν», λέει ο Γεώργιος Στάντζος», δήμαρχος Σάμου.

Το εξωφρενικό κόστος για τη Σάμο είναι στα 73,50 ευρώ για την αριθμημένη θέση και 108,50€ το αμάξι, με μια οικογένεια να θέλει 402,50 ευρώ όταν για τη Χίο χρειάζεται μόλις 258€.

Μανώλης Δράκος