• 15 Οκτωβρίου, 2021

Ακρίβεια: Νέες αυξήσεις στο ψωμί

 Ακρίβεια: Νέες αυξήσεις στο ψωμί

Η εφημερίδα Ναυτεμπορική παραθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η τιμή χονδρικής στο ρεύμα έχει τριπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο, ενώ στο φυσικό αέριο σημειώνεται ένα ξέφρενο ράλι. Ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος, ενώ οι καταναλωτές βλέπουν ήδη αυξήσεις σε βασικά αγαθά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ψωμί, όπου έγιναν ήδη αυξήσεις, ενώ ετοιμάζονται και νέες.

Το κιλό το ψωμί από το 1,40 έχει πάει στο 1,60 – 1,80 ευρώ, μία αύξηση που ξεπερνά το 28%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις 10 λεπτά ακριβότερο πωλείται ήδη και το παραδοσιακό κουλούρι. Το μισό κιλό ψωμί αγγίζει πλέον τιμές κοντά στο 1 ευρώ.

Οι αρτοποιοί από την πλευρά τους εξηγούν ότι οι αυξήσεις σε πρώτες ύλες είναι ακόμα μεγαλύτερες, και οι ανατιμήσεις είναι πλέον αναπόφευκτες. Η αύξηση της τιμής της ενέργειας φέρνει και ανατιμήσεις σε βασικά είδη που έχουν ήδη γίνει αισθητές και όλοι κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας τις υπουργικές αποφάσεις που θα ελαφρύνουν τις αυξήσεις.

Ο ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων, Απόστολος Μπλέτσος, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ότι υπολογίζουν η τιμή του πετρελαίου να ξεκινάει από 1€ – 1,10€ το λίτρο. «Ο κόσμος ανησυχεί, ρωτάει, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τους απαντήσουμε υπεύθυνα ποια θα είναι η τιμή εκκίνησης», είπε.

Η πίτσα που για πολλούς φοιτητές και εργαζόμενους αποτελεί την ευκόλη και φτηνή λύση είναι πλέον ακριβότερη ακόμα και κατά 13%, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.