• 16 Οκτωβρίου, 2021

Ακέφαλος ο ΕΟΔΥ εν μέσω πανδημίας: Ίσως και εντός της ημέρας η παραίτηση Αρκουμανέα – Αποχώρησε ο αντιπρόεδρος

 Ακέφαλος ο ΕΟΔΥ εν μέσω πανδημίας: Ίσως και εντός της ημέρας η παραίτηση Αρκουμανέα – Αποχώρησε ο αντιπρόεδρος

Μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ Χρήστου Κουρούση πληροφορίες αναφέρουν πώς και ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κ. Αρκουμανέας αναμένεται ίσως και εντός της ημέρας με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη να υποβάλλει την παραίτησή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή του Π. Αρκουμανέα δεν υπάρχουν αιχμές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν τέθηκε ποτέ θέμα να μετακινηθεί στο υπουργείο Τουρισμού.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού υπεύθυνος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα, Χρήστος Κουρούσης, φέρεται να αποχωρεί από τη θέση του για επαγγελματικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι εργάζεται σε μάχιμη θέση σε μεγάλη ιδιωτική κλινική, ενώ κάποιες πηγές αναφέρουν ότι δε λάμβανε τον μισθό του Αντιπρόεδρου του ΕΟΔΥ αλλά τον είχε παραχωρήσει σε Σύλλογο ασθενών.

Για τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα φημολογούνταν ότι επιδίωκε να μεταφερθεί σε θέση στο υπουργείο Τουρισμού στο πλευρό του στενού του φίλου Βασίλη Κικίλια.

ΕΟΔΥ: Υπέβαλε την παραίτησή του ο Αρκουμανέας

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ενώ εδώ και μέρες σέρνεται η φημολογία για παραίτηση Αρκουμανέα, ο ίδιος δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση ενώ από την άλλη κυβερνητικά στελέχη αναζητούν ήδη νέο Πρόεδρο.

Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του

Ο κ. Κουρούσης στην επιστολή παραίτησής του προς τον υπουργό Υγείας ξεκαθαρίζει ότι την απόφαση του την είχε λάβει πολύ πριν αναλάβει ο Θάνος Πλεύρης, ενώ αναφέρεται στους επαγγελματικούς λόγους που τον οδηγούν στην παραίτηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr ο Χρήστος Κουρούσης αναφέρει στην επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Με την παρούσα επιστολή σας δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξαιτίας υποχρεώσεων, που καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου και την παρουσία μου στο Συμβούλιο. Την απόφασή μου αυτή έχω λάβει πριν αναλάβετε τα καθήκοντα του υπουργού Υγείας».

Πρέπει πάντως να τονισθεί ότι στον ΕΟΔΥ τα τελευταία 24ωρα επικρατεί αναστάτωση στους εργαζόμενους οι οποίοι αναμένουν τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και την φημολογούμενη παραίτηση Αρκουμανέα αλλά και την αντικατάσταση του Χρήστου Κουρούση.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.