• 17 Ιανουαρίου, 2021

Ακάρ: Ευχαρίστησε την Γερμανία και κάλεσε την Ελλάδα για διαπραγματεύσεις

 Ακάρ: Ευχαρίστησε την Γερμανία και κάλεσε την Ελλάδα για διαπραγματεύσεις

Η Τουρκία ζήτησε την έναρξη διαλόγου για την επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα [μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας] μπορούν και πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ στο πρακτορείο Anadolu πριν από την συνάντηση με τον Γερμανό Πρέσβη στην Τουρκία, Γιούργκεν Σουλτς.

Ανασχηματισμός :Ανάρτηση με νόημα από τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία ήταν πάντα στο πλευρό του διεθνούς δικαίου στα συνεχιζόμενα ζητήματα που αφορούν στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, ο Ακάρ είπε ότι η Άγκυρα δίνει προτεραιότητα στις σχέσεις καλής γειτονίας, στον διάλογο και στις διαπραγματεύσεις.

«Περιμένουμε, αφενός, να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες και, αφετέρου, να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των μέτρων για την εμπιστοσύνη και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, καθώς και τις συνομιλίες “αποσυμφόρησης” μετά τις συναντήσεις μεταξύ του προέδρου μας [Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ] και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg» είπε ο Ακάρ.

Ευχαριστώντας τη Γερμανία για το ρόλο της στην εξασφάλιση της ειρήνης και του ψηφίσματος στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε ότι η Γερμανία συνέβαλε πολύ σημαντικά σε αυτήν τη διαδικασία. “Θα ήθελα επίσης να εκφράσω ότι περιμένουμε από όλα τα τρίτα μέρη να αξιολογήσουν αντικειμενικά τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας”.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι αναμένουν να επιλυθεί η ένταση το συντομότερο δυνατό και ότι ο καλύτερος τρόπος για αυτό θα ήταν οι αμοιβαίες συνομιλίες.