• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Αισιοδοξία στην Βρετανία : “Αν μπορώ εγώ, μπορείτε όλοι” είπε συγκινημένη η 90χρονη που έκανε το πρώτο εμβόλιο (vid)

 Αισιοδοξία στην Βρετανία : “Αν μπορώ εγώ, μπορείτε όλοι” είπε συγκινημένη η 90χρονη που έκανε το πρώτο εμβόλιο (vid)

Αισιοδοξία σε βαθμό ενθουσιασμού επικρατεί στην Βρετανία από την πρώτη μέρα του εμβολιασμού για τον κοροναϊό.

Η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν ήταν η πρώτη στον κόσμο που έκανε σήμερα το πρωί το εμβόλιο στο νοσοκομείο του Κόβεντρι.

Η Μάργκαρετ παρέμεινε στο νοσοκομείο μέχρι το απόγευμα και περιτριγυρισμένη από νοσοκόμες, γιατρούς και δημοσιογράφους έκανε δηλώσεις στα αγγλικά δίκτυα λέγοντας πόσο περήφανη αισθάνεται : “Είναι για καλό σκοπό, γι αυτό είμαι χαρούμενη που το έκανα. Θα πω σε όλους να πάνε να το κάνουν. Είναι δωρεάν και είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ. Αν μπορώ να το κάνω εγώ, μπορείς να το κάνει κι εσύ…»

“Κάνετε δημοσιογραφία Μακελειού”- Σκληρή κόντρα Κατρούγκαλου με Παπαχρήστο, Παπαδημητρίου για το σπίτι του Τσίπρα στο Σούνιο (vid)

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ επισκέφθηκε το απόγευμα ένα από τα 70 βρετανικά νοσοκομεία που αποτελούν εμβολιαστικά κέντρα, στο Μίλτον Κινς και δήλωσε «πραγματικά υπερήφανος» για την επιτυχή έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Νωρίτερα, από τη βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, είχε χαρακτηρίσει την επιχείρηση εμβολιασμού από το εθνικό σύστημα υγείας NHS «Ηράκλειο άθλο».

Αποκάλυψε επίσης ότι ο ίδιος έχει ήδη κλείσει τις καλοκαιρινές διακοπές του για το 2021 στην Κορνουάλη θεωρώντας ότι πολλοί περιορισμοί θα έχουν αρθεί έως τότε.

Στον ίδιο αισιόδοξο τόνο ήταν και η εκτίμηση του επικεφαλής επιστημονικού συμβούλου σερ Πάτρικ Βάλανς ότι η χώρα θα ανακτήσει μία κανονικότητα τον Απρίλιο, εφόσον όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν.