• 16 Οκτωβρίου, 2021

Αίσια κατάληξη για ακυβέρνητο σκάφος στο Αγγελοχώρι και ένα ημιβυθισμένο σκάφος στη Χαλκιδική

 Αίσια κατάληξη για ακυβέρνητο σκάφος στο Αγγελοχώρι και ένα ημιβυθισμένο σκάφος στη Χαλκιδική

Η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, ενημερώθηκε χθες 2/10/2021, για ακυβερνησία του σκάφους “ΣΑΚΗΣ-ΜΑΡΙΑ“, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή Αγγελοχωρίου και σε απόσταση 1,5 ν.μ. περίπου, με κατεύθυνση την περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.

Άμεσα για την ανωτέρω περιοχή, απέπλευσε το περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος “ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ” και περιπολικό όχημα Λ.Σ. από στεριάς.

Το σκάφος εντοπίστηκε και ρυμουλκήθηκε από το “ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ“, στο αλιευτικό καταφύγιο Αγγελοχωρίου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, οι οποίοι δήλωσαν πως δεν χρήζουν ιατρικής βοήθειας και στη συνέχεια παρελήφθησαν από τα στελέχη του περιπολικού οχήματος του λιμενικού σώματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες και η Λιμενική Αρχή Μουδανιών, για ημιβύθιση του σκάφους “ΑTHINA” σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο περίπου πενήντα μέτρα από την ακτή, χωρίς επιβαίνοντες.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή, όπου διενήργησαν αυτοψία, καθώς ενημερώθηκε και ο ιδιοκτήτης του “ATHINA”, για φωτεινή σήμανση του σκάφους, προς αποφυγή κινδύνου για την ασφάλεια ναυσιπλοΐας.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: ΕΡΤ