• 27 Νοεμβρίου, 2020

Airbnb: Στο 90% η πληρότητα τα Χριστούγεννα σε Αράχωβα και Μέτσοβο

 Airbnb: Στο 90% η πληρότητα τα Χριστούγεννα σε Αράχωβα και Μέτσοβο

Πληρότητα έως και 90% για την περίοδο των γιορτών αγγίζουν τα Airbnb στους εγχώριους δημοφιλείς προορισμούς.

Οι κρατήσεις έγιναν από τις αρχές κιόλας του Οκτωβρίου και δεν ακυρώθηκαν παρά το νέο lockdown.

Στην Αράχωβα η πληρότητα τις μέρες των Χριστουγέννων αγγίζει το 83% και την Πρωτοχρονιά το 90%, στο Μέτσοβο το 96% και αντίστοιχα το 84% για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και τα Καλάβρυτα από 77% στο 95 % την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τον Θέμη Μπάκα, πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates και για όσους ενδιαφέρονται να καταλάβουν τα τελευταία δωμάτια ενημερώνει ότι το κόστος διαμονής για τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Αράχωβα για 4 άτομα ξεκινά από 150 ευρώ, στο Μέτσοβο από 90, στα Καλάβρυτα από 90, στο Καρπενήσι από 150, στο Πήλιο από 70.

Με ειδικό τρένο από την Θεσσαλονίκη θα μεταφερθούν ασθενείς Covid στην Αθήνα – Σε επιφυλακή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα, βίλες και σαλέ που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, προκειμένου να αποφύγουν τον ενδεχόμενο συνωστισμό. Τα ξενοδοχεία από την άλλη δεν έχουν ζήτηση.

«Tα ελληνικά ξενοδοχεία δεν είναι αυτά τα οποία έχουν φέρει τη συνάθροιση, δεν είναι αυτά τα οποία είχαν προβλήματα με κρούσματα covid. οποιαδήποτε ενδεχόμενη συνάρτηση των ξενοδοχείων με κρούσματα covid  είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας», επισημαίνει ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα είναι οι κρατήσεις για τις γιορτές στα Καλάβρυτα- ούτε μέχρι 30% – ενημερώνει ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Κωνσταντίνος Ζαφάλιας «αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει τα πάντα».