• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Αίγυπτος – Μόνο με αρνητικό PCR οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και φοιτητές

 Αίγυπτος – Μόνο με αρνητικό PCR οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και φοιτητές

Σφίγγουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε όλο τον κόσμο.

Απαγορεύεται από σήμερα στην Αίγυπτο η είσοδος στο χώρο εργασίας τους όλων των ανεμβολίαστων δημοσίων υπαλλήλων, με εξαίρεση μόνον εκείνους που θα παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR κάθε εβδομάδα.

Η απόφαση της κυβέρνησης, η οποία εκδόθηκε τον Οκτώβριο, έχει στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν, δεδομένου του ότι πλέον υπάρχουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων, ειδικά τους τελευταίους δύο μήνες.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου για τις ΜΕΘ

Παρόμοιο μέτρο ισχύει από σήμερα και για τους φοιτητές και για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των κρατικών Πανεπιστημίων της χώρας καθώς, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν θα τους επιτρέπεται καθόλου η είσοδος στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτός εάν μπορούν να παρουσιάζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ PCR κάθε εβδομάδα.

Το μέτρο αυτό θα αναγκάσει το 1,2 εκατομμύριο από τα 3 εκατομμύρια των φοιτητών είτε να εμβολιαστεί άμεσα είτε να υποβάλλεται κάθε εβδομάδα σε τεστ PCR, καθώς 1,8 εκατομμύριο φοιτητών έχουν ήδη εμβολιαστεί, όπως έχει πράξει ήδη και το 90% του συνόλου του προσωπικού και των υπαλλήλων των αιγυπτιακών κρατικών Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, που καταγράφει και η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», περισσότεροι από 26 εκατομμύρια πολίτες στην Αίγυπτο έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Πάντως, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορύφωση του τέταρτου κύματος, καταγράφοντας αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων.

Μέχρι σήμερα, στην Αίγυπτο έχουν επίσημα καταγραφεί 342.026 κρούσματα, ενώ 19.435 άτομα έχουν καταλήξει από επιπλοκές του κοροναϊού.

Πηγή: ΑΠΕ