Αιφνίδια άνοδος των κρουσμάτων στην Κίνα – Σε καραντίνα 10 συνοικίες

 Αιφνίδια άνοδος των κρουσμάτων στην Κίνα – Σε καραντίνα 10 συνοικίες

Ξαφνική άνοδο παρουσιάζει ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού στην Κίνα, αφού η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε άλλα 49, ενώ την προηγούμενη είχε καταγράψει 57 την προηγουμένη.

Κατά το ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας, τα 39 από τα νέα κρούσματα ήταν περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης.

Τα 36 από τα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στο Πεκίνο. Πρόκειται για αριθμό ακριβώς ίσο με αυτόν που ανακοινώθηκε χθες και επίσης ίσο με τον υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην κινεζική πρωτεύουσα αφότου οι αρχές άρχισαν να δημοσιοποιούν δεδομένα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα άλλες δέκα συνοικίες του Πεκίνου τέθηκαν σε καραντίνα. Βρέθηκε νέα εστία μόλυνσης, σε αγορά χονδρικής, στο βορειοδυτικό τμήμα του Πεκίνου, στην περιοχή Χαϊντιάν, μετά το κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα γιγαντιαίας αγοράς φρέσκων προϊόντων στο νότιο τμήμα της μητρόπολης, στη συνοικία Φενγκτάι. Ένδεκα συνοικίες είχαν τεθεί ήδη σε καραντίνα σε αυτόν τον τομέα.

Το υπουργείο έκανε επίσης λόγο για 10 νέα «εισαγόμενα» κρούσματα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην Κίνα ανέρχεται πλέον σε συνολικά 83.181. Επίσημα, ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 ανέρχεται σε 4.634, αμετάβλητος για εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παναγιώτης Δρίβας