• 5 Δεκεμβρίου, 2021

Αιχμηρή δήλωση του Π. Σκουρλέτη κατά ηλετκρονικής εφημερίδας

 Αιχμηρή δήλωση του Π. Σκουρλέτη κατά ηλετκρονικής εφημερίδας

Απάντηση σε ανυπόγραφο κείμενο που αναρτηθηκε σε διαδυκτιακή εφημερίδα γνώμης έδωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του κειμένου, ο κ. Σκουρλέτης φέρεται να ζήτησε την απόσυρση της ερώτησης που επρόκειτο να κατατεθεί στη βουλή από τον βουλευτή της Α’ Θεσσαλονίκης και δημοσιογράφο Χρήστο Γιαννούλη αναφορικά με την κρατική χρηματοδότηση των 20 εκ. € προς τα μέσα ενημέρωσης που ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνεται η εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη , υπονοώντας έτσι ότι ο Πάνος Σκουρλέτης μεροληπτεί.

Έτσι, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διευκρινηστική δήλωση που κοινοποιήθηκε από το γραφείο τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το πλήρες κείμενο, παρατίθεται:

“Η ευκολία με την οποία αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες ένα ανυπόστατο και ανυπόγραφο σχόλιο που αναρτήθηκε στο site «ΑΠ» του γνωστού κ. Λακόπουλου, με υποχρεώνει να διευκρινίσω τα εξής:

Προφανώς και ουδέποτε ζήτησα από το προεδρείο της Κ.Ο. στο οποίο συμμετέχω με βάση τη θεσμική μου ιδιότητα, να αποσύρει την Ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του συντρόφου Χρήστου Γιαννούλη. Απλώς θεώρησα πολιτικά άστοχο να εστιάζουμε αποκλειστικά στην εφημερίδα Documento, τη στιγμή που το θέμα της αδιαφανούς, σκανδαλώδους και μεροληπτικής διάθεσης των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ, εκ μέρους της κυβέρνησης, συνιστά ένα κατεξοχήν ζήτημα δημοκρατίας και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο έντυπο. Ζήτησα η Ερώτηση, η οποία δεν είχε κατατεθεί μέχρι τότε, να αναπροσαρμοσθεί και να συμπεριληφθούν  σε αυτή και άλλα site και έντυπα που δεν έτυχαν της παραμικρής ενίσχυσης από την κυβέρνηση επειδή δεν της είναι αρεστά, καθώς και να ζητηθούν αναλυτικά στοιχεία που πήγαν τα είκοσι εκατομμύρια. Ανέφερα δε ενδεικτικά την ΑΥΓΗ και άλλα έντυπα και site. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της ΝΔ χτίζει τις νέες σχέσεις διαπλοκής με τους φίλους της, καναλάρχες και λοιπούς κατόχους Μέσων ενημέρωσης, στην περίοδο του κορωνοϊού.

Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή από το προεδρείο της Κ.Ο.  ωστόσο στο τελικό κείμενο της Ερώτησης δεν συμπεριελήφθη κανένα άλλο Μέσο. Αυτός ήταν και ο λόγος που τελικώς, παρόλο ότι επέμενα μέχρι τελευταία στιγμή, εγώ και άλλοι σύντροφοι δεν βάλαμε την υπογραφή μας

Δεν μου προξενεί εντύπωση ούτε το σχόλιο, ούτε η αξιοποίησή του από εχθρούς και «φίλους». Μας έχουν συνηθίσει σε επιθέσεις αλλά και σε χολερικά σχόλια, «φιλικές συμβουλές» που έναν και μόνο σκοπό έχουν, να διχάσουν, να δηλητηριάσουν, να απαξιώσουν και τελικώς να χειραγωγήσουν τον χώρο μας.

Πάντα πίστευα στην ανοιχτή πολιτική αντιπαράθεση στη βάση αρχών. Είμαι φανατικός των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών και σιχαίνομαι το παρασκήνιο. Αυτό έκανα πάντα αυτό θα εξακολουθήσω να υπηρετώ.

Αυτά τα λίγα ως οφειλόμενες εξηγήσεις.”