• 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Αιχμές Σακελλαροπούλου on camera στη συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη (vid)

 Αιχμές Σακελλαροπούλου on camera στη συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη (vid)

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκτόξευσε, με τον τρόπο της, βέλη προς την κυβέρνηση και μάλιστα on camera. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνοντας την κ. Σακελλαροπούλου, έκανε αναφορά τόσο στο θέμα της πανδημίας όσο και τα εθνικά θέματα και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Αναφορικά με το τελευταίο, όμως, η πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε υπόνοιες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το θέμα της Μόριας και τα σχέδια να υλοποιηθεί η μεγαλύτερη φυλακή της Ευρώπης, επισημαίνοντας:

«Η ανοικτή πληγή της Μόριας είναι μια διαρκής υπενθύμιση σε όλους μας και στην Ευρώπη στο σύνολό της, ότι οι ευρωπαϊκές αξίες πρέπει να είναι εδώ όχι μόνο στα θέματα των οικονομικών κρίσεων αλλά και στην ανθρωπιστική κρίση. Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται κάποιες απαντήσεις. Όποιοι δικαιούνται να παραμείνουν στο ευρωπαϊκό έδαφος να παραμείνουν. Όσοι άλλοι πρέπει να γυρίσουν στον τόπο προέλευσής τους. ‘Ακουσα ότι ετοιμάζεται ένα σχέδιο – αυτό το έχει ήδη παραγγείλει η αρμόδια επίτροπος – για το τέλος του μήνα. Θέλω να πιστεύω ότι εκεί θα βρούμε κάποιες ικανοποιητικές απαντήσεις . Σηκώσαμε πολύ μεγάλο βάρος – το έχετε πει και εσείς κατ’επανάληψη – η χώρα μας και ειδικά τα συγκεκριμένα νησιά.»

Επίσης, σε άλλο σημείο του διαλόγου ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Θα διατηρήσουμε την οικονομία μας ανοικτή με τις ελάχιστες δυνατές εκπτώσεις και παρατηρήσεις που όλοι πρέπει να κάνουμε για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας, κυρίως των αγαπημένων μας, αλλά και για να επιτρέψουμε στη χώρα να ανασάνει οικονομικά. Και είμαι σίγουρος ότι αυτή την ισορροπία θα μπορέσουμε να τη βρούμε» με την πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντά με νόημα «λεπτή ισορροπία αλλά αναγκαίο να κρατηθεί».