• 18 Ιουνίου, 2021

Αγρίνιο: “Μαρτυρίες για σημεία και τέρατα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου με τους 40 νεκρούς” (vid)

 Αγρίνιο: “Μαρτυρίες για σημεία και τέρατα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου με τους 40 νεκρούς” (vid)

O κοροναϊός στοίχισε τη ζωή σε 40 από τους 41 ασθενείς που μπήκαν το τελευταίο διάστημα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, ενώ ο διοικητής του Ανδρέας Τσώλης παραιτήθηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, που συνεχίζονται από στενούς συγγενείς των θανόντων.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Ευρυπίδης Νικολάου με εισαγγελική παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζήτησε να ερευνηθεί άμεσα η υπόθεση της υψηλής θνητότητας στη ΜΕΘ κορoνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου με εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, σε επίπεδο διοικητικών και νοσοκομειακών παραγόντων αλλά και γιατρών, ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί θνητότητας που μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 100%.

Eπιχείρηση φακελώματος φοιτητών από ΕΛ.ΑΣ. και πρυτανεία του ΑΠΘ (έγγραφο)

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, οικογένειες θυμάτων ζητούν τους ιατρικούς φακέλους των συγγενών τους που κατέληξαν στη ΜΕΘ κοροναϊού του νοσοκομείου Αγρινίου και προτίθενται να ορίσουν τεχνικούς συμβούλους ώστε να διερευνυθούν σε βάθος οι συνθήκες από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος των οικογενειών Θανάσης Διαμαντόπουλος: «Έθεσαν σε αμφιβολία τις οικογένειες πολλών απ’ αυτούς που απεβίωσαν στη ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να ζητήσουν τη διερεύνηση της υπόθεσης για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ζητήθηκε από την Εισαγγελία Αγρινίου η διερεύνηση της υπόθεσης και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης γιατί με τον τρόπο αυτό θέλαμε να ζητήσουμε, εφόσον τους λάβει ο Εισαγγελέας, τους ιατρικούς φακέλους, να διορίσουμε τεχνικούς συμβούλους, να ελέγξουμε τι συνέβη και αν υπάρχουν παραλήψεις ή όχι».

Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο κ. Διαμαντόπουλος, υπάρχουν και μάρτυρες από το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που προτίθενται να καταθέσουν σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Αγρινίου και ειδικότερα στη ΜΕΘ κορονοϊού. «Έχουμε μαρτυρίες νοσηλευτικού προσωπικού για αμελή συμπεριφορά των θεραπόντων ιατρών. Είναι τέσσερις οικογένειες που δυστυχώς έχασαν πολύ νωρίς τους οικείους τους», συμπλήρωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.