• 4 Δεκεμβρίου, 2020

Άγρια κόντρα Τασούλα – Πολάκη για τις ΜΕΘ στο “Σωτηρία” – Ο τ. υπουργός πήγε στο νοσοκομείο και ανάρτησε βίντεο (vid)

 Άγρια κόντρα Τασούλα – Πολάκη για τις ΜΕΘ στο “Σωτηρία” – Ο τ. υπουργός πήγε στο νοσοκομείο και ανάρτησε βίντεο (vid)

Η αντιπαράθεση για τη δωρεά 50 ΜΕΘ της Βουλής στο νοσοκομείο Σωτηρία χτύπησε κόκκινο μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα. Ο Παύλος Πολάκης μετά τη σφοδρή κόντρα πήγε στο νοσοκομείο και μάλιστα τράβηξε βίντεο και το ανάρτησε στο προσωπικό του facebook.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε μπροστά στην κάμερα έξω από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σωτηρία και απευθύνθηκε στον Κώστα Τασούλα, τον οποίο νωρίτερα είχε καλέσει μέσω facebook να πάνε μαζί στο νοσοκομείο.

Σχολιάζοντας την «επίσκεψη» Πολάκη στο Σωτηρία το υπουργείο Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας.

Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής.

Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του.

Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη.

Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε το σόου του.

Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς».

Τι προηγήθηκε

Σφοδρή επίθεση στον Κώστα Τασούλα, σχετικά με τις λειτουργικές ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Σωτηρία”, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της Βουλής “ευθέως ψεύτη” και ότι λέει “αισχρά ψέματα”, σε ανάρτησή του στο facebook, με τον κ. Τασούλα να απαντάει από το βήμα της Βουλής πως “στην εποχή μας κατόρθωμα είναι να λες ανερυθρίαστα αλήθειες”, διαβάζοντας σχετική επιστολή του διοικητή του νοσοκομείου Σωτηρία.

Η ανάρτηση Πολάκη

“ΚΥΡΙΕ Τασουλα ,σας λέω ΕΥΘΕΩΣ ΨΕΥΤΗ για αυτά που είπατε στη Βουλή πριν λίγο!! Η σημερινή κατάσταση στο Σωτηρία είναι η εξης και ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ: Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 38 κρεββατια ΜΕΘ-ΜΑΦ ,κατανεμημένα σε τρεις μονάδες (18 παραπάνω από αυτά που παραλάβαμε από εσάς το 2015):

-ΜΕΘ-Πανεπ Πνευμον(Διευθυντρια κυρία Κουτσούκος):12 κρεββατια ,γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ

-ΜΑΦ Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας(ΚΑΑ):16 κρεββατια ,γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ

-ΜΕΘ Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) 10 κρεββατια γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ.

ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!”.

Στο ίδιο έντονο ύφος, συνεχίζει: “Η Βουλή έφτιαξε 50 κρεβάτια με χρήματα του προϋπολογισμού τους δηλαδή του Ελληνικού λαου ! Κατανεμημένα σε 4 υπομονάδες ,δυο των 12 κρεββατιων και 2 των 13 κρεββατιων . ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ,μέχρι χθες το βράδυ ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΟΝΟ η μια υπομοναδα (η ΜΕΘ2) με 12 κρεββατια ,στελεχωμένη ΜΟΝΟ από μετακινήσεις προσωπικου και που και αυτά τα κρεββατια είναι γεμάτα με ασθενείς κοβιντ!!!!!! Σήμερα μαθαίνω προσπαθείτε να ανοίξει άλλη μια υπομοναδα(η ΜΕΘ1 ) ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ”,

Και καταλήγει λέγοντας: “Άρα λέτε ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ,όταν από την έδρα του προέδρου της Βουλης λέτε ανερυθριαστα πως είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ και τα πενήντα κρεββατια!!!! Δεν καλύπτεται με ΨΕΥΔΗ ,η διαχειριστική σας ανεπάρκεια ΚΑΙ στο υγειονομικό σκέλος της διαχείρισης της Πανδημιας!!!”.

Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής τα στοιχεία για τις λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το Νοσοκομείο Σωτηρία, όπως τα διαβίβασε ο διοικητής του Νοσοκομείου, έπειτα από την ανάρτηση του κ. Πολάκη.

“Επειδή δέχθηκα μια ανελέητη επίθεση από τον κ. Πολάκη, που μου λέει ότι “λέω ανερυθρίαστα ψέματα”, ενώ στην εποχή μας κατόρθωμα είναι να λες ανερυθρίαστα αλήθειες. Οι αλήθειες είναι η δυσκολία στην εποχή μας, όχι τα ψέματα. Τα ψέματα τα λέμε εύκολα και δεν κοκκινίζουμε όταν τα λέμε. Οι αλήθειες είναι το πρόβλημα”, σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής.

Στη συνέχεια, ανέγνωσε επιστολή που έλαβε από τον διοικητή του Νοσοκομείου Σωτηρία, Σωκράτη Μητσιάδη η οποία λέει τα εξής:

“Προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Θέμα: σχετικά με δηλώσεις του κ. Πολάκη.

Σχετικά με δηλώσεις του βουλευτού κ. Πολάκη σας γνωρίζουμε ότι οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το Νοσοκομείο Σωτηρία έχουν ως εξής:

  • 12 κλίνες ΜΕΘ, πανεπιστημιακής- πνευμονολογικής όπου νοσηλεύονται 11 ασθενείς.
  • 8 κλίνες ΜΕΘ – ΚΑΑ (Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας) όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.
  • 9 κλίνες ΜΑΦ – Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.
  • 50 κλίνες της πολυδύναμης ΜΕΘ που νοσηλεύονται 15 ασθενείς.

Σύνολο κλινών 79 και προστίθενται εντός του έτους, επιπλέον 5 κλίνες στη ΜΕΘ πανεπιστημιακή πνευμονολογική.

Με εκτίμηση”.

“Να και κάποιος που με εκτιμά”, σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος της Βουλής καταθέτοντας στα πρακτικά την επιστολή.

Πολάκης σε Τασούλα: “Πάμε τώρα μαζί στο Σωτηρία”

Επανερχόμενος στο θέμα, ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να πάνε μαζί στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” για να “δούμε ποιος από τους δυο μας έχει δίκιο”.

“Κύριε Τασουλα σας προκαλώ ΕΥΘΕΩΣ :

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!!

Εγώ Ξεκιναω τώρα ,σας παρακαλώ ΕΛΑΤΕ!!

ΥΓ το έγγραφο που σας εστειλε ο Διοικητης επιβεβαιώνει ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ !!”, αναφέρει σε ανάρτησή του