• 19 Απριλίου, 2021

Αγοραστός: Το κτίριο χόρευε – Εκκενώσαμε υπηρεσίες, σχολεία

 Αγοραστός: Το κτίριο χόρευε – Εκκενώσαμε υπηρεσίες, σχολεία

«Το κτίριο της Περιφέρειας κυριολεκτικά χόρευε για αρκετά δευτερόλεπτα. Ο σεισμός ήταν πολύ μεγάλης έντασης και κράτησε για αρκετή ώρα. Ποτέ μου δεν έχω βιώσει τόσο δυνατό σεισμό στην περιοχή μας». Σαστισμένος ακόμα από το μέγεθος, την ένταση και τη διάρκεια του σεισμού ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, περιέγραψε στο ethnos.gr τα τρομακτικά δευτερόλεπτα που κράτησε ο ισχυρός σεισμός των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας.

«Όλος ο κόσμος βγήκε αμέσως έξω από τα σπίτια του. Άμεσα άδειασαν από εργαζόμενους και πολίτες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία. Τρέμω στη σκέψη μήπως έγινε κάτι στα νοσοκομεία μας, τα οποία είναι γεμάτα από ασθενείς», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Αγοραστός.

Παπαδόπουλος: Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς επειδή ήταν επιφανειακός

Ο ίδιος τονίζει ακόμα ότι οι πολίτες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία θα παραμείνουν για αρκετή ώρα στο δρόμο, ενώ κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πολιτικής Προστασίας έχουν βγει στο δρόμο, προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ούτε και ζημιές.