Άγκυρα: “Το Oruc Reis διεξάγει έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας στην Αν.Μεσόγειο – Μαξιμαλιστικοί οι ισχυρισμοί της Ελλάδας για τα θαλάσσια σύνορα”

 Άγκυρα: “Το Oruc Reis διεξάγει έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας στην Αν.Μεσόγειο – Μαξιμαλιστικοί οι ισχυρισμοί της Ελλάδας για τα θαλάσσια σύνορα”

Απαντώντας στο διάβημα διαμαρτυρίας από το ελληνικό ΥΠΕΞ για την νέα παράνομη τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis έως τις 23 Νοεμβρίου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε νέα εμπρηστική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το σεισμογραφικό πλοίο διενεργεί έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα…

Η Αθήνα «επανέλαβε τις γνωστές αντιρρήσεις της για τη σεισμική ερευνητική δραστηριότητα που το πλοίο μας συνεχίζει να διεξάγει στην υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ευτράπελο για γέλια και κλάματα: Ασθενής με κοροναϊό έκανε βόλτες εκτός ΑΧΕΠΑ και μίλησε στην κάμερα (vid)

«Αυτές οι δηλώσεις βασίζονται στους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της Ελλάδας για τα θαλάσσια σύνορα, είναι αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο και δεν έχουν καμία αξία για εμάς» συμπληρώνει.

Ακόμα, υπογραμμίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα δικαιώματά της, όσο και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Τέλος, κατηγορεί την Ελλάδα, λέγοντας πως ενώ δηλώνει ότι θέλει λύσεις, προχωρά σε κινήσεις, όπως η ανακοίνωση, που αυξάνουν την ένταση, ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Αντί να εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας, θα πρέπει να απαντήσει θετικά στην έκκλησή μας για άνευ όρων διάλογο» καταλήγει. 

Μανώλης Δράκος