• 16 Οκτωβρίου, 2021

Άγιος Παντελεήμονας: Τέταρτος νεκρός σε κρατητήρια της ΕΛΑΣ υπό περίεργες συνθήκες

 Άγιος Παντελεήμονας: Τέταρτος νεκρός σε κρατητήρια της ΕΛΑΣ υπό περίεργες συνθήκες

Εντείνεται το φαινόμενο απωλειών ζωής κρατουμένων στους χώρους ευθύνης της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχουν φτάσει τις τέσσερις από τον Ιούνιο. Τρεις μόνο από τα τέλη Αυγούστου ως τις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν διαφορετικά ρεπορτάζ την Δευτέρα και την Τρίτη, 32χρονος άνδρας από την Δανία συνελήφθη μετά από καταγγελία της 26χρονης συντρόφου του (επίσης από την Δανία) για ξυλοδαρμό. Το ζευγάρι φέρεται να συγκατοικούσε σε διαμέρισμα που ενοικιάζεται με βραχυχρόνια μίσθωση μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ο ξυλοδαρμός οδήγησε το θύμα στο νοσοκομείο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του.

Άνω Λιόσια: Νέο περιστατικό με σφαίρα έξω από νηπιαγωγείο

Ενώ παρέμενε κρατούμενος στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, ο άνδρας υποστηρίζεται ότι «διέφυγε για κάποια λεπτά της προσοχής των αστυνομικών και λίγα λεπτά αργότερα τον εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του». Τελικά, διαπιστώθηκε ο θάνατός του, που αποδόθηκε σε αυτοκτονία. Κατά το ρεπορτάζ του Mega, ο κρατούμενος «επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του, δημιούργησε βρόχο, επιχείρησε να αυτοκτονήσει, να κρεμαστεί. Έσπασε ο βρόχος, έπεσε κάτω και έχασε τη ζωή του».

Τα παραπάνω, εκτός του ότι έρχονται να αυξήσουν σε τέσσερις τους νεκρούς κρατούμενους μέσα σε κρατητήρια της ΕΛΑΣ το τελευταίο διάστημα (προηγήθηκαν θάνατοι τον Ιούνιο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, τον Αύγουστο στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και τον Σεπτέμβριο στο Α.Τ. Λευκού Πύργου), δημιουργούν εύλογους προβληματισμούς για το τι συνέβη και οδήγησε στο θάνατο του κρατούμενου.

Αφενός γιατί σύμφωνα με το ρεπορτάζ μοιάζει να υπονοείται ότι ο θάνατος δεν προήλθε από τον βρόγχο αλλά από πτώση, δηλαδή από χτύπημα, αφετέρου επειδή η αναφορά σε «λίγα λεπτά» προκαλεί ερωτήματα για το πώς πρόλαβε ο «αυτόχειρας» να εντοπίσει τα υλικά για τον βρόγχο, να τον δημιουργήσει και να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το avgi.gr επικοινώνησε με την πρεσβεία της Δανίας προκειμένου να αναζητήσει πληροφορίες για την δική της στάση στο θέμα, ωστόσο όπως ενημέρωσαν δεν θα προβούν σε κάποιο σχόλιο για «προσωπική υπόθεση» που αφορά τους πολίτες της χώρας που εμπλέκονται.

Πηγή: avgi.gr