Άγιο Όρος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Ιερομόναχου περί μοναχών που “συμβουλεύουν κόσμο κατά του εμβολίου”

 Άγιο Όρος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Ιερομόναχου περί μοναχών που “συμβουλεύουν κόσμο κατά του εμβολίου”

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ιερομόναχου Ιωσήφ για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό στη Νέα Σκήτη, στο Άγιο Όρος. Ο Ιερομόναχος, έκανε λόγο για αρνητές και αντιεμβολιαστές μοναχούς, που δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας και συμβουλεύουν κόσμο κατά του εμβολίου. “Είναι πολύ λυπηρό από εμάς τους ρασοφόρους να κινδυνεύουν οι αδελφοί μας και να πεθαίνουν αδελφοί μας”, τόνισε μιλώντας στο “Βήμα Ορθοδοξίας” και σημείωσε ότι κάποιοι μοναχοί κοιμήθηκαν και άλλοι αποχώρησαν λόγω αυτής της κατάστασης.

Όπως εξηγεί ο Ιερομόναχος Ιωσήφ, ο ίδιος έφυγε πριν από ένα μήνα από εκεί για “τον λόγο ότι η κατάσταση μέσα με το θέμα του κορονοϊού είχε πάρει δραματικές εξελίξεις. Οι πατέρες εκεί δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση που επικρατεί και μέσα στο Άγιο Όρος και εκτός, και είναι πολύ λυπηρό από εμάς τους ρασοφόρους να κινδυνεύουν οι αδελφοί μας και να πεθαίνουν αδελφοί μας. Δεν πιστεύουν στον κορονοϊό, γιατί έχουν μπερδέψει το εμβόλιο με τον κορονοϊό… Δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο…”.

“Κάποιοι κοιμήθηκαν, κάποιοι αποχώρησαν και μετά από εμένα, πρέπει να έχουν μείνει περίπου 40 άτομα. Παρόλο που νόσησαν κάποιοι, εξακολουθούν και τα μέτρα να μην τηρούν και να μην καταλαβαίνουν την κατάσταση που επικρατεί. Το άσχημο είναι ότι συμβουλεύουν κόσμο -και σε λαϊκούς- κατά του εμβολίου”, υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις αυτές, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι καταγγελλόμενοι μοναχοί και να διακριβωθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί ο καταγγέλλων να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και περιστατικά ώστε να ελεγχθούν με τη σειρά τους ποινικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χρήστος Σταθόπουλος