Αγιασμός Υδάτων: Κυβερνητική ασάφεια και ερμηνεία κατά το δοκούν από τους Μητροπολίτες – Προβληματισμός για Λιβανό και Ακτύπη

 Αγιασμός Υδάτων: Κυβερνητική ασάφεια και ερμηνεία κατά το δοκούν από τους Μητροπολίτες – Προβληματισμός για Λιβανό και Ακτύπη

Παραινέσεις προς τους πιστούς να φορούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις και να υποβληθούν σε self test πριν πάνε στον Aγιασμό των Yδάτων περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τον σημερινό εορτασμό των Θεοφανίων και αυτό το κενό ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους κατά τόπου Μητροπολίτες.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος θα χοροστατήσει κανονικά στην Μητρόπολη και ο Σταυρός θα καταδυθεί στο Λιμάνι του Πειραιά.

  • «Δεν πρέπει να πάμε στη Λίμνη για να προστατέψουμε τους αδελφούς μας και τους εαυτούς μας» επισήμανε αντίθετα ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. Ο, δε, Μητροπολίτης Αιγιαλείας έδωσε εντολή να μπαίνουν με μάσκες οι ιερείς στα σπίτια για να δώσουν τον αγιασμό, κάτι που συνηθίζεται στις επαρχιακές πόλεις και τα χωριά. Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοίνωσε πως θα τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι  του Ηρακλείου, αλλά στα Χανιά ο εορτασμός θα περιοριστεί εντός των ναών. Στη Σύρο μάλιστα οι κολυμβητές κλήθηκαν να προσκομίσουν αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ, πριν πέσουν στην θάλασσα να πιάσουν το Σταυρό.

Kαι αυτή η εικόνα αλαλούμ… που επαφίεται στην προσωπική ωριμότητα καθενός ήρθε στον απόηχο της τοποθέτησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, για την εκδημία του Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά χωρίς ψήγμα σχολιασμού για τις αντιμεβολιαστικές απόψεις που διατύπωνε εν ζωή, αλλά και την επιστολή του Μητροπολίτη Ζακύνθου προς τον Πρωθυπουργό για τον βουλευτή της ΝΔ, Ακτύπη, ότι συνέτρωγε με αντιεβολιαστές μοναχούς.

  • Η Κυβέρνηση έκρινε πλήρως ικανοποιητική την τοποθέτηση του γιατρού βουλευτή της –«που κάνει αγώνα στην περιφέρεια του υπέρ των εμβολίων» όπως έλεγε κυβερνητική πηγή- ότι ο εν λόγω μοναχός είναι τελικά εμβολιασμένος και υπήρξε παρανόηση.

Ο πλέον ζέον όμως προβληματισμός αυτή την ώρα στην Κυβέρνηση είναι να μην καταρρεύσουν υπηρεσίες του Δημοσίου από την απουσία εργαζομένων που θα ασθενούν από covid19. Οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις θεωρείται ότι είναι οι πιο ευάλωτοι τομείς.

Τα νοσοκομεία «δοκιμάζονται» και ήδη ανακοινώθηκε νέα επίταξη ιδιωτών γιατρών για την Βόρεια Ελλάδα και την Αττική, ενώ ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών για να διαθέσει το 10% έως το 15% των απλών κλινών του για νοσηλείες Covid ώστε «σε Αθήνα, Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη διατίθενται άνω των 800 απλών κλινών σε covid περιστατικά και άνω των 700 απλών κλινών σε non covid περιστατικά» επισήμαναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Παναγιώτης Δρίβας