• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Αγανάκτησαν οι Τούρκοι με τις φωτιές – Τ΄άκουσε ο Τσαβούσογλου (vid)

 Αγανάκτησαν οι Τούρκοι με τις φωτιές – Τ΄άκουσε ο Τσαβούσογλου (vid)

Αγανακτισμένοι πολίτες στην Αττάλεια επιτέθηκαν φραστικά στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις λιγοστές εναέριες δυνάμεις που έχουν σταλεί στην περιοχή για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Τον ρωτούσαν αν ολόκληρη η Τουρκία διαθέτει μόνο τρία αεροπλάνα. «Είχαμε τρία αεροπλάνα. Τρία ήταν εδώ και μετά τα στείλαμε σε άλλες περιοχές», φέρεται να είπε ο Τσαβούσογλου ενώ οι κάτοικοι του φώναζαν: «Μπράβο! Υπάρχουν άλλα 10 αεροπλάνα που κοιμούνται».

Κρούσματα σε πλήρως εμβολιασμένους υγειονομικούς – Τι συνέβη στο Ισραήλ

Δασικές πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε κατοικημένες περιοχές και τουριστικούς προορισμούς της νότιας Τουρκίας με τον απολογισμό των θυμάτων να έχει φθάσει τους τέσσερις νεκρούς και δεκάδες χωριά να έχουν εκκενωθεί, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Μέτωπα φωτιάς κατακαίνε δασικές εκτάσεις στις περιοχές της Μαναβγκάτ, της Αλάνιας, των Αδάνων, της Μερσίνης, της Αλικαρνασού (Μπόντρουμ) και της Μαρμαρίς, κοντά σε τουριστικές περιοχές της νότιας Τουρκίας. Εξαπλώθηκαν σε κατοικημένες ζώνες εξαιτίας των σφοδρών ριπών ανέμων.

Οι πυρκαγιές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους σε 25χρονο εθελοντή που πήγε στη Μαρμαρίς για να συμμετάσχει στις προσπάθειες κατάσβεσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Δεκάδες σπίτια, χωράφια και στάβλοι σε πολλά χωριά απανθρακώθηκαν.