Αγ. Παντελεήμονας: Συνελήφθη ο Άραβας που εισέβαλε στην εκκλησία

 Αγ. Παντελεήμονας: Συνελήφθη ο Άραβας που εισέβαλε στην εκκλησία

Συνελήφθη την Μεγάλη Τετάρτη ο Άραβας που εισέβαλε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έστειλε μήνυμα για την ανάγκη σεβασμού των θρησκευτικών λειτουργιών, υπογραμμίζοντας για τη σύλληψη του δράστη ότι «η ΕΛ.ΑΣ. δρα με αποτελεσματικότητα».

Το περιστατικό σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, όταν ένας αλλοδαπός, αραβικής καταγωγής, διέκοψε τη λειτουργία και άρχισε να μιλά από το μικρόφωνο στη μητρική του γλώσσα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως απήγγειλε κομμάτια από το Κοράνι.

Καυγάς Καρανίκα με την σύζυγο του Σκουρλέτη στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αλλοδαπός που συνελήφθη κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και εμφανίστηκε μετανιωμένος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σε ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό σημειώνει τα ακόλουθα:

«Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απείθειας, της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης και της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

«Η ΕΛ.ΑΣ δρα με αποτελεσματικότητα. Ο Άραβας που δημιούργησε πρόβλημα στην εκκλησία του Αγ.Παντελεήμονα συνελήφθη. Οφείλουν όλοι σεβασμό στις θρησκευτικές λειτουργίες μας», σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μανώλης Δράκος