• 29 Οκτωβρίου, 2020

Άδωνις: Όταν μας δοθεί η ευκαιρία θα αλλάξουμε την Συμφωνία των Πρεσπών!- Εάν είχε κερδίσει το VMRO θα την αλλάζαμε…

 Άδωνις: Όταν μας δοθεί η ευκαιρία θα αλλάξουμε την Συμφωνία των Πρεσπών!- Εάν είχε κερδίσει το VMRO θα την αλλάζαμε…

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT» για την πανδημία του κορωνοϊού που «χτυπάει» τη χώρα μας, τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι, το ενδεχόμενο νέου lockdown, ενώ έκανε αποκαλύψεις και για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Προκαλεί εντύπωση πως παρά τα όσα έχει δηλώσει η κυβέρνηση σχετικά με την τήρηση της συμφωνίας (ή τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη) πως προσφέρει σταθερότητα στην περιοχή, ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε πως η συμφωνία θα αλλάξει όταν δοθεί η ευκαιρία στην κυβέρνηση. Μια τέτοια ευκαιρία, όπως είπε, θα ήταν να κέρδιζε τις τελευταίες εκλογές το εθνικιστικό VMRO που θα κατήγγειλε τη συμφωνία και έτσι…θα άλλαζε.

Βεβαίως, ο κ. Γεωργιάδης προσπέρασε το γεγονός πως το VMRO επιδιώκει να αλλάξει επί τα χείρω για εμάς τη συμφωνία και η γειτονική χώρα να ονομάζεται σκέτο Μακεδονία. Ενδιαφέρον έχει το εγγονός πως ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε λάθος την αναγραφή του επιθετικού προσδιορισμού “ιστορική” στην Κοινή Δήλωση Δένδια-Πομπέο, χρεώνοντας, μάλιστα, ευθέως και ονομαστικά την ευθύνη στον υπουργό Εξωτερικών.

Για την πανδημία του κορωνοϊού που «χτυπάει» τη χώρα μας, τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι, το ενδεχόμενο νέου lockdown, αλλά και για την οικονομία μίλησε στον Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT», ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση κατά πολιτικών αντιπάλων του, ενώ έκανε και αυτοκριτική. Μάλιστα έκανε αποκαλύψεις και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δίνουμε όλοι μία τεράστια μάχη για να αποφύγουμε το lockdown. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εθνική μας οικονομία να μην έχουμε δεύτερο lockdown, αν έχουμε δεύτερο, οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες και ενδεχομένως μη αναστρέψιμες», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν πολλές επιχειρήσεις που θα κλείσουν.

«Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα όπως τα δίνουν οι γιατροί για να περιορίσουμε την πανδημία και εξηγεί στους συμπολίτες μας ποια είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είναι μία μάχη που δεν μπορεί να την κερδίσει μόνος του ο πρωθυπουργός, χρειάζεται η ατομική συμπεριφορά του καθενός μας», είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν μου φαίνεται περίεργο το μέτρο για τα περίπτερα. Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουμε έχουν μια λογική, να μειωθεί ο συνωστισμός. Με το κλείσιμο των περιπτέρων δεν μπορεί ο κόσμος να πάρει καινούρια μπύρα και ποτά εκείνη την ώρα».

Για το ενδεχόμενο νέου lockdown, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι είμαστε μακριά από αυτό το μέτρο. Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ληφθεί μέτρο που θα απαγορεύει την κυκλοφορία μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Για το γεγονός ότι πλέον νοσούν περισσότερο οι νέοι, ο υπουργός είπε: «Δεν προσέχουν γιατί είναι ενθουσιώδεις ή δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ιός ή γιατί δεν βάζουν τη μάσκα.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Αναφορικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ιστορική», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «έγινε ένα λάθος από το υπουργείο Εξωτερικών, δεν το πρόσεξε ο υπεύθυνος και όταν έγινε αντιληπτό το λάθος διορθώθηκε και βάλαμε και τους Αμερικάνους και άλλαξαν την ανακοίνωσή τους».

«Εμείς είχαμε πει προεκλογικά, μέσα στα συλλαλητήρια, την ώρα που δινόταν αυτή η μάχη, ότι αν κυρωθεί αυτή η συμφωνία από τη Βουλή των Ελλήνων και είμαστε η επόμενη κυβέρνηση θα τη σεβαστούμε. Φυσικά αυτό δεν τη καθιστά ιστορική ή καλή, την καθιστά όμως υποχρεωτική», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση του Τάκη Χατζή για το αν πιστεύει ότι αυτή η συμφωνία είναι ωφέλιμη για τη χώρα μας ο υπουργός απάντησε: «Είναι κακή συμφωνία, όταν μας δοθεί η ευκαιρία για την αλλαγή στα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα θα την αλλάξουμε. Όμως για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε, θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησής της».

Επιπλέον τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πει στους Αμερικάνους ότι θέλει να αλλάξει τη συμφωνία και αυτοί απάντησαν ότι «δεν θα σας δοθεί η ευκαιρία γιατί οι Σκοπιανοί θα την τηρήσουν κατά γράμμα».

Με πληροφορίες από το enimerosi24.gr