• 21 Ιουνίου, 2021

ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος της Νομικής Συμβούλου του Κράτους

 ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος της Νομικής Συμβούλου του Κράτους

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις απειλές προς τους υπαλλήλους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, αν παραστούν μάρτυρες σε δίκη κατά του Ελληνικού Δημοσίου, που εμπεριέχει εγκύκλιος της Νομικής Συμβούλου του Κράτους προς τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά ανάκληση της γνωμάτευσης της νομικής συμβούλου του κράτους.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος της Νομικής Συμβούλου του Κράτους

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος της νομικής συμβούλου του Κράτους, που απαγορεύει στους Δημοσίους Υπαλλήλους να καταθέτουν ως μάρτυρες.

Να αποσυρθεί το εν λόγω έγγραφο και να σταματήσει η τρομοκρατία των Δημοσίων Υπαλλήλων και των υπαλλήλων, ειδικά, της υπηρεσίας ασύλου.

Αν αυτό δεν γίνει άμεσα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα προχωρήσει σε όλα τα ένδικα μέσα ενάντια στη Νομική Σύμβουλο και τους προϊσταμένους της υπηρεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που διακινούν την απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο.

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, έχουν εκ του Συντάγματος υποχρέωση μαρτυρίας και αληθείας ενώπιον της δικαιοσύνης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.