• 23 Ιουλίου, 2021

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί την ανωμαλία στις εργασιακές σχέσεις

 Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί την ανωμαλία στις εργασιακές σχέσεις

“Με το νομοθέτημά της για τα εργασιακά, η κυβέρνηση πέταξε το γάντι στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, στους εργαζόμενους και στους ανέργους”, δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι η ΝΔ “νομιμοποιεί την ανωμαλία στις εργασιακές σχέσεις”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει αυτόν τον νόμο”, σημείωσε, ενώ σχολιάζοντας τη χθεσινή εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή ανέφερε ότι “έδειχνε έναν άνθρωπο φοβερά εκνευρισμένο και αλαζονικό, που έχει πιεστεί από τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις και την κοινοβουλευτική απομόνωση”. Με το εργασιακό “ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση”και “η αλαζονεία απέναντι στις αντιδράσεις του κόσμου δεν θα της βγει σε καλό”, επισήμανε.

“Η κυβέρνηση νομοθέτησε ότι, με ατομική σύμβαση, η επιπλέον εργασία 2 ωρών δεν θα αμείβεται, αλλά θα αντικαθίσταται κάποια στιγμή με ρεπό. Αυτό είναι σαφής μείωση μισθού. Με την εξόντωση των εργαζομένων, μέσα από τα 10ωρα και τις απλήρωτες υπερωρίες, φράσσει και τη δυνατότητα για νέες προσλήψεις”, υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

Αναφερόμενη στο “Σχέδιο Ανάκαμψης” της ΝΔ τόνισε ότι “στον πυρήνα του έχει την αντίληψη πως η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη φθηνή και εξαιρετικά ελαστική εργασία”, όμως “αυτό το μοντέλο -κοινωνικά καταστροφικό και οικονομικά εντελώς αναποτελεσματικό– εφαρμόστηκε στη χώρα και οδήγησε σε 28% ανεργία επί ΝΔ, σε ραγδαία φτωχοποίηση τους εργαζόμενους, σε τεράστια απώλεια ΑΕΠ και σε κλείσιμο πάρα πολλών μικρών επιχειρήσεων”.