• 28 Νοεμβρίου, 2021

Αχτσιόγλου: Η ιστορική μνήμη τιμάται στον σημερινό αγώνα για δημόσια υγεία

 Αχτσιόγλου: Η ιστορική μνήμη τιμάται στον σημερινό αγώνα για δημόσια υγεία

«Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, που αγκάλιασαν οι πολίτες της Αθήνας, μας έδειξε ότι ο δρόμος για τη δημοκρατία και την ελευθερία χαράσσεται από τους αγώνες του λαού» ανέφερε βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον ραδιοσταθμό Maxfm 93,4 της Πάτρας.

«Οι αγώνες αυτοί και η ιστορική μνήμη θα πρέπει να απαντώνται στην κάθε ημέρα. Το νόημα του Πολυτεχνείου συνοψίζεται σήμερα στο αίτημα να νικήσει η ζωή. Να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και την κοινωνία από τη φονική πανδημία και τις οικονομικές συνέπειές της», πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η κατάσταση με την πανδημία είναι εντελώς εκτός ελέγχου και ο μόνος που τη βλέπει εντός ελέγχου είναι ο κ. Μητσοτάκης. Υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων. Σε σχέση με πέρυσι η επιδείνωση είναι ραγδαία και συγκριτικά με την Ευρώπη η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και στον πάτο στην εμβολιαστική κάλυψη. Πώς γίνεται η κυβέρνηση με αυτή την κατάσταση να λέει ότι έχει στηρίξει επαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας; Όταν καταγγέλλεται ότι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ και ότι λειτουργούν “ψευτοΜΕΘ”».