• 15 Ιουνίου, 2021

Αχτσιόγλου-Φάμελλος: Βάσιμη η κριτική που ασκήσαμε για τα ΕΛΠΕ

 Αχτσιόγλου-Φάμελλος: Βάσιμη η κριτική που ασκήσαμε για τα ΕΛΠΕ

Nα εξασφαλίσει η κυβέρνηση ότι η πλειοψηφία του Δημοσίου στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ θα παραμείνει, όπως και η εκπροσώπηση των εργαζομένων, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος και Οικονομικών Ε. Αχτσιόγλου.

Η κοινή δήλωση:

Η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ επιβεβαιώνει τη βάσιμη κριτική που έχουμε ασκήσει, πολιτικά κόμματα και εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, απέναντι στην πολιτικά και νομικά απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, να παραχωρήσει δικαιώματα αλλά και περιουσία του Δημοσίου στον ιδιώτη μέτοχο.

Αποδεικνύει παράλληλα την προχειρότητα των επιλογών της διοίκησης του Ομίλου και των πολιτικών προϊσταμένων, των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και το δίκαιο των διεκδικήσεων και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Μετά τη σημερινή αναβολή της συνέλευσης, μοναδική και επείγουσα υποχρέωση της κυβέρνησης παραμένει η εξασφάλιση της πλειοψηφίας του δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ, καθώς και της εκπροσώπησης των εργαζομένων, όπως είχε διατυπωθεί και κατοχυρωθεί στη συμφωνία των μετόχων του 2003. Καμία καθυστέρηση εκ μέρους της κυβέρνησης δεν επιτρέπεται.​