• 24 Οκτωβρίου, 2021

Αχτσιόγλου – Απροστάτευτη από την ακρίβεια η κοινωνία με επιλογή της κυβέρνησης

 Αχτσιόγλου – Απροστάτευτη από την ακρίβεια η κοινωνία με επιλογή της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για το ζήτημα της ακρίβειας εδώ και μήνες», καθώς «τόσο η αντιπολίτευση όσο και τα Επιμελητήρια της χώρας έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου», όμως «μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, υποβαθμίζει διαρκώς το ζήτημα ή το αγνοεί επιδεικτικά, καμία παρέμβαση στην αγορά για να τηρηθούν οι κανόνες του ανταγωνισμού, πλήρης αδιαφορία», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια.

Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι «ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ έκανε σαν να μην υπάρχει αυτό το ζήτημα» και «το μόνο που εξήγγειλε είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης ύψους 150 εκατ. Για να αντιληφθεί κανείς την πολιτική εξαπάτηση,αρκεί το εξής: η επιβάρυνση από την αύξηση της χονδρικής τιμής του ρεύματος υπολογίζεται ότι μέχρι την άνοιξη θα ανέλθει σε 1 δισ. Και ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε επιδότηση 150 εκατ. που ουσιαστικά δεν καλύπτει τίποτα».

Ειδικά για τις αυξήσεις στο ρεύμα η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «το targetmodel στη ΔΕΗ δεν λειτούργησε, η κυβέρνηση δεν έκανε ελέγχους στην αγορά, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ήδη από το καλοκαίρι του 2020. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ακραία φαινόμενα αύξηση του ρεύματος, φαινόμενα αισχροκέρδειας και χειραγώγησης της τιμής, και η κυβέρνηση φρόντιζε μόνο να αυξήσει τον αριθμό των golden boysστη ΔΕΗ και να πολλαπλασιάσει τις αμοιβές τους».