• 4 Δεκεμβρίου, 2021

ΑΧΕΠΑ: Ένα χρόνο μετά τη νοσηλεία του πρώτου περιστατικού κοροναϊού – Πώς είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο

 ΑΧΕΠΑ: Ένα χρόνο μετά τη νοσηλεία του πρώτου περιστατικού κοροναϊού – Πώς είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο

«Μαύρη επέτειος» λένε οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ, που καταγγέλλουν ότι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία, «εξελίχθηκε νοσοκομείο εμβολίων και μίας νόσου», επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση.

Ειδικότερα, ένα  χρόνο  μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος της Covid-19 στην Ελλάδα και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το τριτοβάθμιο Νοσοκομείο αντιμετώπισης των βαρέων πασχόντων ασθενών, με ευθύνη της Διοίκησης, μετατράπηκε, κυρίως, σε νοσοκομείο μίας νόσου και εμβολιαστικό  κέντρο, που είναι πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών υγείας.

Κούρκουλα: Ανόητοι όσοι υποστηρίζουν ότι κοίμισα τον Λιγνάδη σπίτι μου – Είμαι έξαλλη

Προσθέτουν ότι, ενώ το νοσοκομείο έχει δύναμη 680 κλινών, νοσηλεύει 150 ασθενείς, περίπου, με το πρόσχημα της αναμονής του 3ου κύματος της πανδημίας. 

Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι, σε λίγες ώρες, μετατρέπουν το νοσοκομείο εξ’ ολοκλήρου σε Covid-19.

Στο νοσοκομείο υπολειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, με αποτέλεσμα να μην προγραμματίζονται βαριά Γενικά χειρουργεία, όπως τα Καρδιοχειρουργικά, Νευροχειρουργικά (πχ ογκολογικά χειρουργεία), να μην προγραμματίζεται η εξυπηρέτηση ασθενών για Στεφανιογραφίες, βηματοδότες. Επίσης, χρόνιοι ασθενείς, αιματολογικοί (λευχαιμίες κλπ), ασθενείς με HIV, νεφροπαθείς, νευρολογικοί,  ψυχιατρικοί, διαβητικοί, καρδιολογικοί, παιδιά με χρόνια νοσήματα, έχουν χάσει τις θεραπείες τους και τα πρωτόκολλα τους.

·         Σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι παραπάνω ασθενείς, που δεν έχουν χρήματα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα;

·         Πώς καταγράφονται τα θύματα από τα παραπάνω νοσήματα που δε νοσηλεύτηκαν;

«Οι ασθενείς προσέρχονται μόνο στις εφημερίες ως επείγοντα περιστατικά. Το τριτοβάθμιο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, εξελίχθηκε νοσοκομείο εμβολίων και μίας νόσου», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.