• 15 Απριλίου, 2021

Νέα Σμύρνη – τραυματισμός αστυνομικού: Φαρσέρ ο “αυτόπτης” που κατήγγειλε τον ελληνοϊρακινό που συνελήφθη

 Νέα Σμύρνη – τραυματισμός αστυνομικού: Φαρσέρ ο “αυτόπτης” που κατήγγειλε τον ελληνοϊρακινό που συνελήφθη

Νέο ισχυρό πλήγμα στην έρευνα της ΕΛΑΣ και των δικαστικών αρχών για τον ξυλοδαρμό – στις 9 Μαρτίου – του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Ν. Σμύρνη φέρεται να αποτελεί δικογραφία, που είχε σχηματισθεί το 2014 για υποτιθέμενα παρόμοια «επεισόδια» στον Χολαργό.

Ο αυτόπτης μάρτυρας που είχε κατονομάσει τον 30 χρονο Ελληνοϊρακινό ως εκείνον που όρμηξε εναντίον του αστυνομικού και τον έριξε από τη μοτοσικλέτα του, είχε κατηγορηθεί από την ΕΛΑΣ πριν από επτά χρόνια ότι προχωρά σε τηλεφωνήματα φάρσες για επιθέσεις αναρχικών, για ξυλοδαρμούς ιδιωτικών αστυνομικών, για συγκρούσεις με μέλη της «Χρυσης Αυγής» κλπ!

Η δικογραφία σχηματίσθηκε ύστερα από την διερεύνηση τηλεφωνικής κλήσης στην ΕΛΑΣ το βραδυ της 11ης Οκτωβρίου 2014 για «εκτεταμένα επεισόδια σε εμπορικό κέντρο στην οδό Περικλέους στον Χολαργό μεταξύ ακροδεξιών και αναρχικών, όπου προκλήθηκε και τραυματισμός ενός security του εμπορικού κέντρου».

Από τους αστυνομικούς που έσπευσαν επί τόπου διαπιστώθηκε ότι τίποτε απολύτως δεν είχε συμβεί και το τηλεφώνημα ήταν φάρσα. Στη δικογραφία της υπόθεσης – σχετικά στοιχεία διαθέτει και ο νομικός εκπρόσωπος του κατηγορούμενου ελληνοϊρακινού , δικηγόρος Αθηνών κ Παύλος Σαράκης – μνημονεύεται ότι κι άλλες φορές ο ίδιος «μάρτυρας» έχει προχωρήσει σε παρόμοια, παραπλανητική ενημέρωση του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛΑΣ.

Το ευρημα αυτό προφανώς δημιουργεί περαιτέρω ισχυρες αμφιβολίες για την εμπλοκή του 30χρονου ελληνοϊρακινού στον τραυματισμό του 28χρονου αστυνομικού, αφού ήδη έχει εμφανισθεί και βίντεο, που δείχνει τον κατηγορούμενο εκείνες τις κρίσιμες ώρες να είναι σε γήπεδο μπάσκετ στην Ελευσίνα και να παρουσιάζει ισχυρό άλλοθι.

Πηγή: in.gr