• 1 Δεκεμβρίου, 2021

30αρια αλλά βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι (vid)

 30αρια αλλά βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι (vid)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ χρειάζεται προσοχή και στους κεραυνούς σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 5 με 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Στην Αττική, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, , με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί 5 με 6, στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε στα βόρεια παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Στα νότια γενικά αίθριος. Οι άνεμοι, δυτικοί – νοτιοδυτικοί 3 με 5, τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Παρασκευή

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.